Tradiciniams žaidimams įpūtė naujų spalvų: žaisti tamsoje ar ant ledo – ne kliūtis | Kas vyksta Kaune

Tradiciniams žaidimams įpūtė naujų spalvų: žaisti tamsoje ar ant ledo – ne kliūtis

Kiekvienas, tikriausiai, yra mėginęs sviesti skraidančią lėkštę, smūgiuoti tinklinio kamuolį ar spirti draugui į vartus. Tik laikai, kai vartus statydavote iš dviejų akmenų, jau praeity. Lietuvoje visai neseniai pasirodę žaidimai žinomoms sporto šakoms suteikia naują socialumo elementą ir šiuo metu kyla ant bangos.

2022-ųjų pradžioje į Lietuvą atvežti žaidimai paremti baziniais tinklinio, futbolo, lėkščiasvydžio ir lakroso principais, tačiau jų įranga ir taisyklės, kurias, beje, galima modifikuoti, labiau pritaikytos laisvalaikiui su rimtų rungtynių kvapeliu.

O jeigu ne linksmybės jums galvoje, vieno žaidimo entuziastai iš Kauno ir Panevėžio įsteigė nacionalinę federaciją ir organizuoja sporto varžybas. Apie vasaros šventes ir Lampėdžio ledą užvaldžiusį smūginį bei kitus žaidimus – pokalbis su oficialaus inventoriaus platintojo „FunSports.lt“ vadovu Linu Vėlavičiumi.

– Dažnas į iškylą pasiima kamuolį ir tuo viskas baigiasi. Kuo išskirtiniai jūsų į Lietuvą atvežti žaidimai? Kodėl verta susipakuoti truputį daugiau nei kamuolį?

– Pirma, svarbu paminėti, kad ir su mūsų žaidimais be kamuolio neapsieisime. Tik mūsų kamuoliai, diskai ir lėkštės pritaikyti nestandartiniams žaidimams, kurių tikslas – įtraukti visus nepaisant amžiaus, fizinio pasirengimo ar įgūdžių. Visi mūsų siūlomi žaidimai yra kompaktiški – užima labai nedaug vietos bagažinėje – lengvai pastatomi ir, svarbiausia, smagūs.

„FunSports.lt“ tikslas yra suteikti žmonėms galimybę linksmai praleisti laiką šeimose, draugų kompanijose, giminės suvažiavimuose ar bet kokioje šventėje. Tiems, kurie mėgsta ramų ir pasyvų sportą, tiks „KanJam“ ar „You.Fo“. Mėgstantiems aktyvesnius ir daugiau fizinio pasiruošimo reikalaujančius žaidimus rekomenduojame rinktis „SpikeBall“ ar „CrossNet“.

Svarbu, kad žaidimai neapriboja griežtomis taisyklėmis – oficialios taisyklės pateikiamos su kiekvienu rinkiniu, tačiau jas galima keisti pagal savo norą, poreikį bei fantaziją. Tai suteikia lankstumą pasirinkti savo „FunSports“ tipą.

– Kas ir kur gali žaisti šiuos žaidimus? Ar jiems reikia specialios vietos ir išskirtinio fizinio pasiruošimo?

– Žaidimai yra pritaikyti visiems mėgstantiems aktyvų laisvalaikį. Ar senas, ar jaunas, parduotuvėje sau tinkantį žaidimą ras kiekvienas. Mūsų tikslas – pasiūlyti linksmą laisvalaikio praleidimo būdą gryname ore, salėje ar aikštyne.

Žaisti galima tiek ant kietos, tiek ant minkštos dangos, priklausomai nuo galimybių. Papildomo pasiruošimo šiems žaidimams nereikia, tačiau turime ne vieną pavyzdį, kai žmonės į tai pažiūri labai rimtai ir sportu su mūsų įrankiais užsiima profesionaliai.

„FunSports.lt“ žaidimai / Organizatorių nuotr.

– Kokios esminės žaidimų taisyklės? Kurie iš jų intensyvesni ir kurie labiau prie širdies sofos sportininkams?

– Kaip minėjau, kiekvienas žaidimas turi oficialiai taisykles, bet dažnai žaidėjai susikuria savo sistemą ir puikiai praleidžia laiką. „SpikeBall“, „CrossNet“ ar „CrossSoccer“ tikrai privers išlieti ne vieną prakaito lašą. „KanJam“ ir „You.Fo“ reikalauja daugiau tikslumo nei fizinių jėgų.

– Ar žaidimų įranga kokybiška? Kas jos gamintojas ir kaip plačiai šis inventorius naudojamas pasaulyje?

– Žaidimai gaminami iš ekologiškų aukštos kokybės medžiagų. „SpikeBall“ suteikia neterminuotą garantiją. „KanJam“, „CrossNet“ bei „You.Fo“ dalys labiau dėvisi dėl didelio kontakto, tačiau medžiagos yra naudojamos tik aukščiausios kokybės.

– Ar jau turėjote progų pristatyti žaidimus Kaune ir kitur? Kokių reakcijų sulaukėte?

– Šiemet ne kartą pristatėme žaidimus visoje Lietuvoje. Sulaukėme daug dėmesio „Karklės“ festivalyje, dalyvavome daugybėje miesto švenčių, rengėme smūginio („SpikeBall“) turnyrus Panevėžyje, Kaune, Klaipėdoje. Vasaros pradžioje teko dalyvauti Olimpinėje dienoje Kaune.

Turime labai iniciatyvių žmonių: „SBK Kaunas“ žaidžiantis treneris Mindaugas Butkus, „SBK Panevėžys“ žaidžiantis treneris Audrius Pocius, taip pat visai neseniai prisijungė vilniečių komanda. Žmonės noriai bando, dalijasi įspūdžiais ir emocijomis. Kol kas atsiliepimai labai pozityvūs – tai mūsų komandą užveda judėti į priekį.

„FunSports.lt“ žaidimai / Organizatorių nuotr.

– Iš pažiūros minėti sporto žaidimai skirti šiltajam metų laikui. Ar gali smėlį ir žolę pakeisti sniegas ir ledas?

– Žaidimai skirti visiems metų laikams. Visi žaidimai turi šviesos diodų (LED) priedus, tad galima žaisti lauke tamsiuoju paros metu. Visi žaidimai pritaikyti tiek uždaroms patalpoms, tiek laukui. Žiemą „KanJam“ žaidimą išbandėme ant užšalusio Lampėdžio ežero. Sulaukėme didžiulio susidomėjimo iš aplink vaikštinėjusių kauniečių, tad oro sąlygos šių aktyvaus laisvalaikio žaidimų tikrai neriboja.

– Lietuvos smūginio entuziastus vienija prieš kelis mėnesius įkurta federacija. Kokie artimiausi federacijos tikslai ir kokią matote šios naujos sporto šakos ateitį?

– Taip, prisijungėme prie Tarptautinės smūginio federacijos, vienijančios šimtus asociacijų iš viso pasaulio. Esame jauni ir ambicingi, tad su Lietuvos smūginio federacijos prezidentu A. Pociumi stengiamės visomis išgalėmis populiarinti šią sporto šaką gimtojoje šalyje.

Glaudžiai bendradarbiaujame su Latvijos federacija, ieškome partnerių visoje Europoje. Turime tikslą įtraukti smūginio sporto šaką į švietimo programas bei sudaryti jauniesiems sportininkams sąlygas siekti aukštų rezultatų ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Turime nuostabių krepšininkų, plaukikų, lengvaatlečių, gal pavyks turėti profesionalių smūginio ekipų bei sportininkų Lietuvoje.

– Kaunas net turi smūginio komandą. Ar galima kažkur patobulinti savo įgūdžius su smūginio meistrais?

– Klubas „SBK Kaunas“ turi labai aktyvių sporto mylėtojų – M. Butkus ir Ugnius Lekečinskas veda treniruotes tiek lauke, tiek salėje. Susidomėjusieji visą informaciją gali rasti „Facebook“ puslapiuose „SpikeBall Lietuva“ arba „SBK Kaunas“.

Daugiau informacijos apie žaidimų inventorių ir internetinė parduotuvė – oficialioje žaidimų platintojo svetainėje „FunSports.lt“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA