Tyrimas: visuomenė už ar prieš nemokamus pramoginius renginius? | Kas vyksta Kaune

Tyrimas: visuomenė už ar prieš nemokamus pramoginius renginius?

Mantas Matukaitis / R. Tenio nuotr.

Daugiau nei aštuoni iš dešimties šalies gyventojų mano, kad nemokami masiniai pramoginiai renginiai, kuriuos rengia verslo įmonės, miestams yra reikalingi. Tokią žmonių nuomonę rodo tyrimų bendrovės „Norstat“ atlikta reprezentatyvi visuomenės apklausa. Tačiau ar linksmintis nori tik jaunimas, kokios Lietuvos vietovės labiausiai nori nemokamų masinių renginių ir kokią naudą tokios šventės suteikia šalies gyventojams? Visa tai atskleidžia apklausos duomenys.

Rugpjūčio mėnesį visoje Lietuvoje atliktos apklausos duomenimis, 86 proc. mano, kad nemokami masiniai pramoginiai renginiai šalies miestams yra reikalingi. Tuo metu likusi žmonių dalis teigia, kad tokie renginiai jiems neaktualūs (10 proc.) ir tik 3 proc. mano, jog tokie renginiai – nereikalingi.

„Volfas Engelman“ rinkodaros vadovas Mantas Matukaitis sako – šio tyrimo rezultatai jo nenustebino. Nemokamus masinius pramoginius renginius bendrovė organizuoja būtent todėl, kad jų trūksta. Tai rodo ir tyrimo rezultatai: beveik kiekvienas Lietuvos gyventojas tokių renginių nori ir mano, kad jie yra reikalingi. Taip pat įdomu tai, kad nemokami renginiai reikalingi visoms amžiaus grupėms beveik panašiai. Todėl, pastebi M. Matukaitis, nors labiausiai švenčių laukia jaunimas (92 proc.), linksmintis nori ir vyresni.

„Skirtingų amžiaus grupių nuomonė skiriasi vos keliais procentais. Nustebino tik tai, kad nemokamų renginių kone mažiausiai nori vilniečiai. Daug labiau šventės laukiamos kituose didmiesčiuose – Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje. Šiuose miestuose kultūrinis gyvenimas taip pat verda, tik galbūt mažiau nei sostinėje, todėl žmonėms kiekvienas renginys yra išskirtinė ir noriai priimama proga gerai praleisti laiką“, – mano M. Matukaitis.

Tos pačios apklausos duomenimis, net 83 proc. respondentų įsitikinę, jog nemokamos šventės daro miestą gyvesnį, aktyvesnį, įdomesnį. Vos nuošimčiu mažiau Lietuvos gyventojų mano, kad šie renginiai suteikia galimybę papramogauti tiems, kurie turi mažesnes finansines galimybes. 7 iš 10 žmonių sako, jog šventės leidžia turiningai praleisti laisvalaikį, atsipalaiduoti, susitikti su draugais. Tuo metu daugiau nei trečdalis respondentų tvirtina – šie renginiai garsina jų miestą ir pačią šalį.

„Ši žmonių nuomonė tik dar labiau skatina ir įkvepia verslą stengtis, kad nemokamų renginių būtų kuo daugiau ir tik kokybiškesnių. „Volfas Engelman“ jau penkerius metus miestui dovanoja Aludarių dieną, stiprina partnerystę su festivaliu „Kaunas Jazz“, rugsėjį trečiąsyk pakvies į „Oktoberfesto“ festivalį“, – sako M. Matukaitis.

Tuo metu Kauno miesto savivaldybės Renginių ir pramoginių paslaugų organizavimo Kauno viešosiose vietose komisijos pirmininkė Eglė Andriuškienė teigia, kad visi kokybiški ir Kauno žmonėms skirti renginiai – mūsų mieste vertinami bei laukiami.

„Viešosiose erdvėse verslo organizuojamų iniciatyvų nėra itin daug, bet jos puikiai papildo ir paįvairina miesto kultūros kalendorių. Dažnai tokios pramogos skirtos įvairaus amžiaus ir socialinių grupių žmonėms, o tai skatina aktyvų įsitraukimą, suteikia naujų patirčių, įspūdžių bei kuria bendrystę“, – sako E. Andriuškienė.

Pasak jos, vienas iš bendradarbiavimo pavyzdžių verslui, galėtų būti „VšĮ Kaunas 2022“ organizuojami renginiai, kai bendromis Vyriausybės, Kauno, Kauno rajono ir bendruomenių pastangomis sukuriami kokybiški bei gyventojų gausiai lankomi projektai.

„Pastaruoju metu vis daugiau atsinaujina tiek žalių, tiek uždarų kultūrinėms pramogoms skirtų miesto erdvių. Tad Kaunas kviečia įvairias verslo iniciatyvas kurti ir įgyvendinti idėjas jau šiandien“, – priduria E. Andriuškienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA