Kauną apskriejo įspėjimas saugoti vaikus: pranešta apie užpultą nepilnametę | Kas vyksta Kaune

Kauną apskriejo įspėjimas saugoti vaikus: pranešta apie užpultą nepilnametę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį viešoje erdvėje išplito įspėjimas kauniečiams, kuriame raginama saugoti savo vaikus. Įraše teigiama, kad greta Romainių kalno užpulta nepilnametė. Įvykį registravo ir Kauno policija, įtariamasis ieškomas.

„Noriu įspėti, kad būtumėte atsargesni savam rajone. Pasidalinkite informacija, kam tai gali butu aktualu. Ką tik moteris dėl to, kad garsiai pradėjo šaukti, išgelbėjo 14 m. merginą, kurią pagavo jaunas vyras ir smaugė!

Vyras buvo apsirengęs sportine apranga, užsidėjęs kepurę su snapeliu ir medicininę veido kaukę! Pradėjus šaukti, paleido mergaitę ir nubėgo į mišką. Veiksmas vyko prie Romainių kalno, leidžiantis į „Regitros” pusę! P.S. Pastebėtas buvo ir Romainiuose šiandien! Saugokim vaikus ir pastebėjus pranešt policijai iškart!” – toks pranešimas šeštadienio vakarą paviešintas „Facebook” grupėje „Romainiai + Romainių Kaimelė”.

Įtariamas asmuo ieškomas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Komunikacijos poskyris naujienų portai „Kas vyksta Kaune” nurodė, kad incidentas Raudondvario pl. iš tiesų fiksuotas, užpuolimu įtariamas asmuo ieškomas.

„Rugsėjo 17 d. apie 18.10 val. gautas pranešimas, jog Kaune, Raudondvario pl. apie 17.00 val. nepilnametę (g. 2008 m.) užpuolė nepažįstamas asmuo. Šiuo metu Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. (Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas). Nusikalstama veika įtariamas asmuo ieškomas”, – teigiama Kauno apskr. VPK komentare.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Kauniečių akys krypsta į ligoninę

Tiesa, kauniečiai mano, kad gyventojus gali bauginti Romainių tuberkuliozės ligoninės pacientai. „Vakar vyras iš „Maximos” pavogė piniginę. Jis buvo iš Tuberkuliozės ligoninės. Policija jį rado. Pareiškimas parašytas. Manau rajonas turi bėda su šios ligoninės „ligoniais”, – po įrašu apie užpuoliką komentavo moteris.

Kauno policija iš tiesų fiksavo vagystę, bet duomenų, kad tai būtų ligoninės pacientas – nėra. Anot pareigūnų, su užpuolimu tai taip pat niekaip nesusiję.

Kauno apskr. VPK duomenimis, rugsėjo 16 d. apie 18.45 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Medekšinės g. esančiame prekybos centre moteris pasigedo piniginės, kurioje buvo apie 130 eurų.

„Pirminiais duomenimis, šis ir Raudondvario pl. buvęs įvykis nėra susiję”, – teigiama Kauno apskr. VPK komentare.

Kauno pareigūnų teigimu, Romainių tuberkuliozės ligoninėje policijai dažnai lankytis netenka.

„Nuo sausio iki šiandien adresu (Šilainių pl. 21) dėl incidentų policijos pareigūnai vyko 1 kartą”, – teigė Kauno apskr. VPK Komunikacijos poskyris.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA