Kauno rajonas ieško būdų, kaip apsisaugoti nuo stichinių liūčių | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas ieško būdų, kaip apsisaugoti nuo stichinių liūčių

Asociatyvi / Semiami Garliavos gyventojų kiemai / „Kauno vandenys“ nuotr.

Gausios liūtys ir jų pasekmės gyventojams ir įmonėms – problema, kurią bando išspręsti Kauno rajono savivaldybė. Ieškodama naujų sprendimo būdų, kaip kovoti su šia bėda, Kauno rajono savivaldybė dar šių metų sausio mėn. pasirašė ketinimų protokolą su Nyderlandų įmone „Henk van Tongeren Water en Techniek BV“ ir bendrove „Hidrogeologija“, kuris leis pakaunėje išbandyti greitą didelės apimties infiltracijos technologiją.

Įdiegus šią technologiją bus siekiama nustatyti šios technologijos pritaikomumą realiomis lauko sąlygomis ir šios technologijos galimybes apsaugoti Kauno rajono teritorijas nuo stichinių liūčių ar kitų gamtos reiškinių, kurie lemia perteklinius vandens srautus tankiai gyvenamosiose teritorijose, rašoma Kauno rajono pranešime žiniasklaidai.

Svečiai iš Nyderlandų / KRS nuotr.

Nyderlandų įmonė turi daug patirties šioje srityje. Savivaldybė kartu su partneriais parinks tinkamą vietą bandomajam projektui, kurioje atsiras infiltraciniai gręžiniai. Stebėsena bus vykdoma ne vienerius metus, kad būtų aišku, kad technologija pateisino lūkesčius.

„Nyderlandai problemų dėl vandens turi nuolat: tai jo per daug, tai per mažai. Todėl mūsų įmonė ir ieškojo būdų, kaip padėti miestams tvarkyti su šia bėda. Mes tikime, kad kiekviena problema turi savo sprendimo būdą ir mūsų žinios gali pasitarnauti ir jums“, – sakė antradienį savivaldybėje apsilankęs įmonės „Henk van Tongeren Water en Techniek BV“ savininkas Allard van Tongeren.

Svečius priėmęs Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Antanas Nesteckis tikisi, kad Nyderlandų specialistų technologija puikiai pasiteisins pakaunėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA