Keturios nuotykių kupinos vasaros su karate mokykla „SHORI” | Kas vyksta Kaune

Keturios nuotykių kupinos vasaros su karate mokykla „SHORI”

Organizatorių nuotr.

Nuo 2019 metų Kauno „SHORI” karate mokykla kartu su Sporto rėmimo fondu įgyvendino projektą „Vasarą sportuok su kyokushin karate mokykla „SHORI“. Pagrindinis šio projekto tikslas buvo skatinti vaikų fizinį aktyvumą ir supažindinti su žalingų įpročių žala mums ir aplinkiniams. Viso projekto trukmė 4 metai, per šį laikotarpį „SHORI” karate mokykla surengė 4 vasaros stovyklas „Vasaros nuotykis” ir 96 nemokamas treniruotes Kauno miesto skirtingo amžiaus vaikams ir paaugliams.

Įgyvendinant projektą buvo siekiama vaikus atitraukti nuo kompiuterinės veiklos ir socialinių tinklų – tokiu tikslu buvo organizuojamos visos dienos treniruotės – dienos stovyklos, kurių metu vaikai buvo supažindinti su kyokushin karate pagrindais, išmoko keletą karate veiksmų, atliko įvairias fizines užduotis.

Taip pat su dienos stovyklos vadovais lankė skirtingas Kauno miesto ir Kauno rajono vietas. Per šias dienos stovyklas vaikai aplankė daugiau nei 30 skirtingų kultūros paveldų, muziejų, dalyvavimo skirtingose edukacijose ir ekskursijose.

Papildomai su „SHORI” mokyklos instruktoriais – treneriais vaikams buvo surengta rungtis „atrakcija“ – „Renkame žingsnius“ ir kiekvienos dienos pabaigoje vaikai dalinosi savo nueitų žingsnių skaičių, ši rungtis vaikus paskatino būti aktyviais ir nuolatos judėti.

Karate mokykla „SHORI“ / Organizatorių nuotr.

Trumpų nemokamų treniruočių, kurių trukmė 1,5 val. – vaikai atliko įvairias fizines užduotis, susipažino su kyokushin karate, žaidė lavinamuosius žaidinimus. Visų šių nemokamų treniruočių metu vaikams buvo vykdoma prevenciją apie žalingus įpročius, kokią žalą jie daro mums ir aplinkiniams, buvo pristatomas fizinis aktyvumas, sporto nauda. Nemokamų treniruočių metu „SHORI” karate mokykla skatino 1529 skirtingo amžiaus vaikų ir paauglių fizinį, kultūrinį aktyvumą.

Per keturias projekto įgyvendinimo vasaras buvo surengtos 4 „Vasaros nuotykio” stovyklos, kurių metu sulaukta 220 skirtingo amžiaus dalyvių. Vasaros stovyklos vyko Ignalinos raj. Krivasalio miestelyje esančioje sporto bazėje „Krivasalio sporto ir rekreacijos centras“, stovyklos trukmė 6 dienos.

Kiekvienais metais rengiama stovykla pasižymėjo skirtinga programa, skirtingais stovyklos svečiais ir skirtingomis pristatomomis specialybėmis.

Karate mokykla „SHORI“ / Organizatorių nuotr.

Stovyklos metu vaiku buvo skatinti ne tik fiziškai judėti, bet ir buvo lavinamas jų kūrybiškumas – atliekant įvairias kūrybines užduotis, tokias kaip: suvaidinti situaciją, improvizuoti ir pan. Taip pat buvo skatinamas – bendravimas, komandinio darbo gerinimas pvz. vaikai suskirstyti grupelėmis, turėjo sugalvoti komandos pavadinimą, šūkį ar dainą, parengti komandos pristatymą, paruošti kitos dienos „saldų stalą“ ir pan.

Visi stovyklos dalyviai buvo supažindinti su žalingais įpročiais, jų žala pačiam ir aplinkai, pristatomas fizinis aktyvumas atliekant įvairias komandines ir individualias užduotis ir rungtis. Stovyklų metu vaikams buvo pristatytos Gaisrininko, Gaisrininko gelbėtojo, Kinologo, Mediko, Kario, sportinės Gimnastikos, Modernaus šokio, Aktoriaus ir daug kitų specialybių.

Per keturis projekto įgyvendinimo metus iškelti tikslai buvo pasiekti su kaupu. Po kiekvienos stovyklos, nemokamų treniruočių vasaros SHORI karate mokykla naują sporto sezoną pasitikdavo sulaukę ypatingo susidomėjimo ir pritraukdavo ne vieną naują sportininką į savo mokyklą. Tolimesni mokyklos tikslai ir toliau sėkmingai tęsti veiklą organizuojant „Vasaros nuotykio“ stovyklas ir nemokamas treniruotes kiekvienam norinčiam.

Projektą „Vasarą sportuok su kyokushin karate mokykla „SHORI“ bendrai finansavo Sporto rėmimo fondas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA