Išgirdę be perstojo verkiantį vaiką, kauniečiai puolė skambinti 112 | Kas vyksta Kaune

Išgirdę be perstojo verkiantį vaiką, kauniečiai puolė skambinti 112

Skaitytojo nuotr.

Penktadienio popietę nemažai streso prašalaičiams ir mažajam piliečiui sukėlęs incidentas įvyko prekybos miestelio „Urmas“ automobilių stovėjimo aikštelėje. Anot naujienų portalo skaitytojo, čia užrakintas automobilyje ne mažiau kaip valandą raudojo mažametis vaikas. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) specialistai nutarė operatyviai apsilankyti šeimoje.

„Padėkit. Šitoje mašinoje kėdutėje ant galinės sėdynės mažas vaikas verkia daugiau nei valandą. Automobilis užrakintas. Skambinome 112, ieškome, kur tėvai“, – penktadienį, apie 13.30 val., kreipėsi „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Po kelių minučių pasidalijęs dviejų policijos ekipažų nuotrauka, kaunietis nurodė, kad tėvai jau surasti, tačiau baisėjosi, kaip vaiką ilgam laikui galima palikti be priežiūros.

Tiesa, apie 15.30 val. susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoju, šis teigė, kad pranešimo apie automobilyje paliktą vaiką nematyti, ir spėjo pareigūnus tiesiog važiavus pro šalį bei sustojus padėti.

VVTAĮT Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Kauno mieste, Kauno ir Marijampolės apskrityse Ramunė Liubinaitė naujienų portalui apie 16.30 val. patvirtino, kad vaiko teisių gynėjus iš policijos pasiekė informacija apie šį įvykį.

„Svarbiausia, kad vaikas nenukentėjo. Na, o į nutikusią situaciją reaguojame: jau šiandien apsilankysime šeimoje, aiškinsimės, ar vaikas yra saugus ir juo tinkamai rūpinamasi. Kas labai svarbu – pasiūlysime šeimai pagalbą, jeigu ji bus reikalinga“, – sakė R. Liubinaitė.

Vaiko teisių gynėjai primena, kad siekiant apsisaugoti nuo skaudžių nelaimių, būdami kartu su vaikais viešoje vietoje arba leisdami kartu laiką namuose, visada turime išlikti budrūs. Ypač tada, kai mūsų aplinkoje yra mažametis vaikas.

„Nepalikime mažesnio vaiko vieno automobilyje, nepaleiskime rankutės eidami šalia judrios gatvės. Atkreipkime dėmesį, kad aplinkoje, kurioje yra mažų vaikų, nebūtų galima rasti aštrių daiktų, be priežiūros paliktų vaistų. Mūsų mažieji iš prigimties smalsūs ir judrūs, linkę tyrinėti aplinką, todėl visada išlikime dėmesingi“, – ragino VVTAĮT atstovė.

Vaiko tėvai ar kiti už vaiką atsakingi suaugusieji turėtų pasirūpinti, kad vaikas iki 6 metų be objektyvios priežasties neliktų be vyresnių kaip 14 metų asmenų priežiūros. Taip pat būtina įvertinti, ar vaikas yra pakankamai suaugęs ir brandus, kad klausytų tėvų nurodymų jiems nesant šalia.

„Kviečiame aktyvią būti ir visuomenę. Kilus įtarimams, kad su vaiku elgiamasi netinkamai, būtina pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba vaiko teisių gynėjams skambinant į artimiausią Vaiko teisių apsaugos skyrių“, – paaiškino R. Liubinaitė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA