Parašą po LFF įstatymu atšaukęs Seimo narys A. Pukelio raginimo teigia nematęs | Kas vyksta Kaune

Parašą po LFF įstatymu atšaukęs Seimo narys A. Pukelio raginimo teigia nematęs

delfi.lt / Linas Jocius 2022/09/15 15:20
Arūnas Pukelis / DELFI nuotr.

Ketvirtadienį ryte Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto narys Arūnas Pukelis ragino Seimo narius „atšaukti savo parašus“ ties registruotu LFF tiesioginio valdymo įstatymo projektu.

Antradienį 82 parlamentarai pritarė laikinam tiesioginio valdymo Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) įvedimui.

LFF ketvirtadienį ryte išplatino pranešimą apie gautą oficialų UEFA vertinimą dėl Lietuvos Respublikos Seime užregistruoto įstatymo projekto.

Anot LFF, jo priėmimas yra FIFA ir UEFA statuto nuostatų pažeidimas, už kurį Lietuvos futbolui grėstų netekti tarptautinio rinktinių ir klubinio futbolo.

Ketvirtadienį savo socialinio tinklo „Facebook” profilyje į Seimo narius kreipėsi ir A. Pukelis, kuris ragino politikus „atšaukti savo parašus dėl gėdingiausio Lietuvos futbolo istorijoje įstatymo projekto“.

Ir iš dalies Tauragės apskrities futbolo federacijos vadovas, įtakingas LFF VK narys pasiekė savo: vienas Seimo narys atsiėmė savo parašą ties registruotu minėto įstatymo projektu.

Remiantis Seimo svetainėje prieinamais šaltiniais, savo parašą atšaukė Lietuvos socialdemokratų darbo partijos atstovas, Lietuvos regionų frakcijos narys Jonas Pinskus.

Parlamentas nuomonę pakeitė, anot jo, po diskusijos frakcijoje.

„Mūsų frakcijoje šiandien dar kartą vyko diskusija dėl šito įstatymo projekto. Mūsų frakcijos kompetetentingi žmonės sako, jog šis įstatymas galimai prieštarauja Konstitucijai.

Iš tikrųjų nereikėtų būti vienu iš autorių tokio įstatymo projekto. Supratau, kad reikia (parašą) atšaukti. Ar kiti atšauks? Su kitais frakcijos nariais neteko bendrauti, bet ten praktiškai nedaug kas ir padėjo tuos parašus“, – Delfi teigė J. Pinskus, tvirtinęs, jog nematė feisbuke S. Pukelio raginimo Seimo nariams.

Paklaustas, ar reikia Lietuvos futbolo federacijai pokyčių ir kokių, politikas teigė, jog tai FIFA kompetencija.

„Tas klausimas, mano manymu, yra FIFA reikalas, tikrai ne mūsų Vyriausybės. Kelia abejonių tas nepriekaištingos reputacijos statusas, kuris būtų taikomas LFF renkamiems žmonėms.

Šiai dienai tai nėra geras precedentas. Jeigu tarptautinėms futbolo organizacijoms tinka šie momentai (kriminalinę praeitį turintys asmenys LFF veikloje), tai ne Seimo reikalas“, – teigė parlamentaras.

Jonas Pinskus / DELFI nuotr.

Atsitraukti neketina

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas tvirtina, kad jeigu LFF sutiks organizuoti skaidrius rinkimus, nebus jokio poreikio tiesioginiam valdymui.

„Viskas yra LFF rankose – jei sutinka organizuoti skaidrius demokratinius rinkimus, kuriuose negalėtų dalyvauti nusikaltimus padarę asmenys, nėra jokio poreikio tiesioginiam valdymui. Tik derybos su Vyriausybe dėl didesnio valstybės finansavimo futbolui”, – Eltai teigė L. Kasčiūnas.

Tuo metu Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas aiškino, kad jeigu valstybės įsikišimo federacijai prireiks, tuomet laikinasis administratorius turės atlikti darbą per trumpiausią įmanomą laiką.

„Jei vis tik valstybės įsikišimo prireiktų, laikinasis administratorius turės atlikti savo darbą per trumpiausiai įmanomą laiką. Savo ruožtu toliau sieksime aukšto lygio tiesioginio susitikimo su FIFA ir UEFA atstovais, kurio metu būtų pristatyta reali padėtis Lietuvos futbole”, – sakė M. Majauskas.

Pirmadienį įstatymo projekto, kuriame siūloma įvesti tiesioginį valdymą LFF autoriai tvirtino, kad idėja neturėtų sulaukti FIFA ir UEFA nuobaudų. Pasak Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko, viskas yra LFF rankose.

Trečiadienį LFF paskelbė oficialų UEFA vertinimą dėl Lietuvos Respublikos Seime užregistruoto įstatymo projekto Dėl Lietuvos futbolo federacijos tiesioginio valdymo, su kuriuo FIFA ir UEFA supažindino įstatymo projekto iniciatoriai.

Tarptautinių futbolo organizacijų, kurių narė yra LFF, vertinimu, tokio įstatymo priėmimas yra FIFA ir UEFA statuto nuostatų pažeidimas, už kurį Lietuvos futbolui gresia tiesioginės pasekmės: nacionalinių rinktinių dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas, Lietuvos futbolo klubų dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas, visų Lietuvos futbolo federacijos, kaip FIFA ir UEFA nario, įgaliojimų sustabdymas bei FIFA ir UEFA finansinės pagalbos Lietuvos futbolui nutraukimas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA