Daugiau lėšų kompensacijoms reikės ir centralizuotu šildymu nesinaudojantiems kauniečiams | Kas vyksta Kaune

Daugiau lėšų kompensacijoms reikės ir centralizuotu šildymu nesinaudojantiems kauniečiams

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Šią savaitę Kauno miesto savivaldybės politikai patvirtino sprendimą dėl atskirų kuro rūšių kainų, taikomų būsto šildymo ir karšto vandens išlaidų kompensacijoms skaičiuoti.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune” paaiškino savivaldybės administracijos Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjo funkcijas atliekanti poskyrio vedėja Grita Jasevičienė, pernai dėl šių kompensacijų į Kauno miesto savivaldybę kreipėsi 1150 kauniečių, turinčių teisę į tokią socialinę pagalbą. Jiems skirtų kompensacijų suma siekė 220 tūkstančių eurų.

Prognozuojama, kad šiemet prasidėsiančio šildymo sezono metu pagalbos prašančiųjų bus gerokai daugiau dėl ženkliai padidėjusių šildymo (kuro) kainų. Todėl tokioms kompensacijoms gali prireikti apie pusę milijono eurų. Centralizuotai tiekiama šiluma savo būstus šildančių ir teisę į paramą turinčių kauniečių kompensacijos į tą sumą neįeina, – jos skaičiuojamos atskirai.

Savivaldybės tarybos sprendimu, remiantis Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymu, o taip pat Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2003 m. gruodžio 22 d. nutarimu „Dėl atskirų energijos ir kuro rūšių sąnaudų normatyvų būstui šildyti ir karštam vandeniui ruošti nustatymo bei taikymo metodikos patvirtinimo” ir kitais teisės aktais., patvirtintos kainos, apskaičiuojant bei skiriant kompensacijas, galios nuo 2022–2023 metų šildymo sezono pradžios iki 2023–2024 metų šildymo sezono pradžios.

Išsamesnę informaciją apie kompensacijas gyventojams gali suteikti seniūnijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA