Iš sinoptikų – nauja prognozė rugsėjo viduriui | Kas vyksta Kaune

Iš sinoptikų – nauja prognozė rugsėjo viduriui

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio dieną Lietuvos orus lems ciklono, kurio centras suksis ties pietine Skandinavijos pusiasalio dalimi, pietrytinis pakraštys. Nors diena bus daugiausia apniukusi, pragiedruliai tik nedideli, bet lietaus šalyje bus nedaug – trumpai, negausiai palis tik vietomis. Vėjas pūs iš pietryčių, pietų, įsibėgės iki 6-11 m/s.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, temperatūra Vilniuje, Panevėžyje ir Utenoje kils iki 13-15, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose iki 14-16 laipsnių, o šilčiausia bus aplink Tauragę, termometrai rodys 15-17 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį per Lietuvą praslinks tankūs lietaus debesys.

Temperatūra žemės iki 9-11, prie jūros iki 12-14 laipsnių šilumos. Dieną skėčių irgi prireiks, nes trumpai palis daugelyje rajonų, bet jau vyraus nedidelis lietus. Sušils iki 15-20 laipsnių. Vėjas bus dar stipresnis, pūs iš pietų, pietvakarių, pajūryje gūsiai sieks 15-17 m/s.

Ketvirtadienio naktį bus sausiau, trumpai palis tik kai kur vakariniuose rajonuose. Vietomis nusidrieks rūkai. Atvės iki 9-14 laipsnių. Dieną ir vėl daugelyje rajonų lankysis trumpalaikis lietus.

Pietvakarių, vakarų vėjas išliks stiprokas, pajūryje gūsingas. Oras šils iki 14-19 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA