Stebuklingą I. Brazdeikio dovaną gavusi Lietuvos rinktinė jos išvynioti nesugebėjo | Kas vyksta Kaune

Stebuklingą I. Brazdeikio dovaną gavusi Lietuvos rinktinė jos išvynioti nesugebėjo

LKF inf. 2022/09/11 00:02

Dėl vietos tarp aštuonių stipriausių Europos krepšinio čempionato rinktinių Lietuva vėlų šeštadienio vakarą stojo į dvikovą su Ispanijos nacionaline ekipa. Trečiame kėlinyje dviženklę persvarą turėję, bet smarkiau neatitrūkę lietuviai paskutinėmis pagrindinio laiko akimirkomis išplėšė pratęsimą, tačiau galiausiai pralaimėjo rezultatu 94:102 (20:19, 25:21, 23:23, 15:20, 11:19) ir pirmenybes baigė.

Kaip skelbia Lietuvos krepšinio federacija (LKF), nuo antrojo kėlinio iki pat lemiamų minučių priekyje laikėsi lietuviai, tačiau galiausiai likus minutei varžovus teko jau vytis – 78:80. Igno Brazdeikio tritaškis trumpam sugrąžino persvarą mūsiškiams, tačiau kitoje aikštės pusėje du taškus pelnė Usmanas Garuba ir paskutiniam Lietuvos išpuoliui liko 16 sekundžių.

Domantas Sabonis buvo nubaustas pražanga puolime, o tuomet lietuviai ėmėsi pražangų taktikos. Willy Hernangomezas įmetė tik vieną metimą ir po Roko Jokubaičio netaiklaus tritaškio paskutinę akimirką kamuolį į krepšį stebuklingai įmušus I. Brazdeikiui, komandos keliavo į pratęsimą.

Pratęsime Lorenzo Browno vedami ispanai atitrūko 7 taškais, tačiau du lietuvių tritaškiai likus minutei ir vėl leido kvėpuoti lengviau. Visgi nesportinė pražanga mūsiškius nubloškė taip, kad atsitiesti nebepavyko.

Žūtbūtiniame mače lietuvius žudė klaidos ir oponentams suteikti antrieji šansai. Šiais dviem būdais varžovai surinko daugiau nei pusę – net 53 taškus.

Rezultatyviausiai lietuvių gretose rungtyniavo Mindaugas Kuzminskas, pelnęs 18 taškų. 17 pridėjo Ignas Brazdeikis, po 15 – Domantas Sabonis ir Lukas Lekavičius. Pasaulio čempionų garvežį į priekį tempė L. Brownas, mūsiškiams sukratęs net 28 taškus.

Lietuva: Mindaugas Kuzminskas 18, Ignas Brazdeikis 17, Domantas Sabonis 15, Lukas Lekavičius 15, Rokas Jokubaitis 13, Marius Grigonis 8.

Ispanija: Lorenzo Brownas 28, Willy Hernangomezas 21, Juancho Hernangomezas ir Rudy Fernandezas po 13, Alberto Diazas ir Usmanas Garuba po 8.

Kaip primena „Delfi“, Sakartvele vykusiame A grupės turnyre ispanai finišavo pirmi. Jie 114:87 įveikė Bulgariją – 90:64 – Turkiją, 82:65 – Juodkalniją ir 72:69 – Turkiją. Vienintelį pralaimėjimą būsimi lietuvių varžovai patyrė rungtynėse su Belgija – 73:83.

Savo ruožtu turnyrą pralaimėjimais Slovėnijai, Prancūzijai ir Vokietijai pradėję Lietuvos krepšininkai vėliau nugalėjo vengrus, o pergalė prieš Bosniją ir Hercegoviną K. Maksvyčio vadovaujamai komandai leido grupėje užimti ketvirtąją vietą, suteikusią teisę tęsti kovą Berlyne.

Iki šiol komandos tarpusavyje pagrindiniuose krepšinio turnyruose buvo susidūrusios 11 kartų, Lietuvos rinktinei nugalėti pavyko tik dusyk.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA