Bosniai kraunasi lagaminus namo, lietuviai – į Berlyną | Kas vyksta Kaune

Bosniai kraunasi lagaminus namo, lietuviai – į Berlyną

LKF inf. 2022/09/07 17:19
Lietuva – Bosnija ir Hercegovina / FIBA nuotr.

Lietuvos rinktinė Kelno „Lanxess“ arenoje trečiadienio popietę stojo į gyvybės ir mirties Europos čempionato rungtynes su Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkais. Paskutiniame ir abiem komandoms lemiame B grupės mače bosnius rezultatu 87:70 (28:28, 28:14, 19:17, 12:11) įveikę Kazio Maksvyčio auklėtiniai iškovojo kelialapį į atkrintamąsias, kurios vyks Berlyne.

Kaip ir mače su vengrais, nuo varžovų pavyko atsiplėšti antrajame ketvirtyje, kuomet prieš pertrauką pavyko susikurti 14 taškų pranašumą (56:42). Kaip skelbia Lietuvos krepšinio federacija (LKF), nors lietuviai turėjo ir 22 taškų persvarą (69:47), bosniai nepasidavė ir laikėsi ties dviženklio deficito riba. Vis tik iniciatyvą savo rankose išlaikę Lietuvos atstovai šventė užtikrintą pergalę.

Naudingiausias lietuvių gretose išlikimo mače buvo Jonas Valančiūnas. Kapitonas prie 13 taškų pridėjo 15 atkovotų kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą. Dviženklį taškų skaičių lietuviams surinko dar keturi žaidėjai – Marius Grigonis (16), Arnas Butkevičius, Ignas Brazdeikis (po 13) ir Domantas Sabonis (12).

Oponentų stovykloje išsiskyrė Džananas Musa, pelnęs 22 taškus.

Lietuva: Marius Grigonis 16, Jonas Valančiūnas, Arnas Butkevičius ir Ignas Brazdeikis po 13, Domantas Sabonis 12, Rokas Jokubaitis 9.

Bosnija ir Hercegovina: Džananas Musa 22, Jusufas Nurkičius 15, Johnas Robersonas 8, Amaras Gegičius 7.

Trečiadienio rungtynes laimėję lietuviai B grupėje užėmė 4 vietą. Kitus tris kelialapius į Berlyną jau anksčiau užsitikrino vokiečiai, prancūzai ir slovėnai.

Aštunfinalio etapas – jau šeštadienį, rugpjūčio 10 d. Berlyne lietuviai sieks peržengti pirmąją A grupės vietą užėmusių ispanų barjerą. Šią vasarą su pasaulio čempionais mūsiškiai jau žaidė dukart ir šventė dvi pergales.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA