Kaune – GMP automobilių paradas ir neeilinės varžybos: gelbės 300 nukentėjusiųjų | Kas vyksta Kaune

Kaune – GMP automobilių paradas ir neeilinės varžybos: gelbės 300 nukentėjusiųjų

Asociatyvi / GMP žaidynės / A. Valiulytės nuotr.

Kaune, jau 14-ąjį kartą Lietuvos greitosios medicinos pagalbos (GMP) darbuotojai varžysis dėl geriausio vardo. Žaidynių metu bus imituojama masinė nelaimės situacija, kurioje medicinos darbuotojai dirbs ypatingai sudėtingomis sąlygomis – specialiai įrengtoje požeminėje ligoninėje. Anot renginio organizatorių, tai bus vienos įspūdingiausių GMP žaidynių, kurių simuliacijų metu bus gelbėjama daugiau kaip 300 nukentėjusiųjų.

„Tris dienas vyksiančių žaidynių metu greitosios medicininės pagalbos specialistai galės pademonstruoti visus savo įgūdžius teikdami pagalbą imituotos masinės nelaimės vietoje pačiame Kauno centre. Medicinos atstovams sprendimus reikės priimti itin operatyviai, tarpusavyje bendradarbiaujant su kitų institucijų atstovais“, – apie žaidynes pasakoja VšĮ Kauno m. GMPS direktorius Nerijus Mikelionis.

Kaip pranešime žiniasklaidai pažymi žaidynių organizatoriai, pirmosios dienos metu, renginio svečiams ir žiūrovams bus surengtas šventinis žaidynių atidarymas – GMP automobilių paradas, po kurio iš karto prasidės praktinių užduočių vykdymas.

GMP specialistai visų žaidynių metu varžysis net 10-yje rungčių. Pastarosios apims teikiamą pagalbą nuo naujagimio iki senjoro.

„Greitosios pagalbos specialistai itin svarbūs šiandieniniame pasaulyje ir būtent jie daugeliu atveju būna pirmieji, stojantys į kovą su pačiomis įvairiausiomis neplanuotų situacijų pasekmėmis ar padariniais. Praktinės patirtys nepaprastose situacijose yra naudingos ne tik jiems, bet ir visuomenei.

Medicinos specialistai prieš kiekvienas žaidynes aktyviai joms ruošiasi ištisus metus, įgydami tiek praktinių, tiek ir teorinių žinių“, – apie dalyviams būsimus iššūkius pasakoja žaidynių vyr. teisėja gydytoja Evelina Pukenytė ir priduria, kad nuolatinis ir nepertraukiamas medicinos specialistų mokymasis yra esminis šių žaidynių aspektas.

Pasak renginio organizatorių, rugsėjo 16 d. renginio metu su esminiais kritinių situacijų valdymo principais, naujais gydymo būdais ir metodais, kuriuos galima pritaikyti įvairių būklių pacientams skirtingų situacijų metu, bus supažindinama ir visuomenė. Ši iniciatyva bus vykdoma prekybos centre „Akropolis“, kuriame vyks pirmosios medicinos pagalbos žinių mokymai gyventojams. Pirmosios pagalbos mokymai vieni svarbiausių norint išmokti išsaugoti gyvybes.

Planuojama, kad renginyje dalyvaus daugiau nei šimtas GMP specialistų.

Šiemetines GMP žaidynes organizuoja: Lietuvos greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacija, Lietuvos skubiosios medicinos draugija, Krizių tyrimo centras, Lietuvos Sveikatos Mokslų Universiteto Ekstremalios medicinos katedra, Lietuvos Šaulių sąjunga ir kiti partneriai, aktyviai bendradarbiauja KAM.

Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynės skirtos profesinės kvalifikacijos tobulinimui, bendravimo ir bendradarbiavimo tarp institucijų skatinimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA