„Kamuolinių“ vadeiva Lietuvos futbolo mėgėjų asociacijoje dirbo neilgai | Kas vyksta Kaune

„Kamuolinių“ vadeiva Lietuvos futbolo mėgėjų asociacijoje dirbo neilgai

BNS 2022/09/02 18:07
G. Janonis / DELFI nuotr.

Lietuvos futbolo mėgėjų asociacija nutraukė darbo santykius su „Kamuolinių“ gaujos vadeiva Giedriumi Janoniu, penktadienį pranešė asociacija. Primename, kad iki vasaros G. Janonis buvo suimtas ir tik liepą paleistas už solidų užstatą.

„Lietuvos futbolo mėgėjų asociacija, atsižvelgdama į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) išsakytą poziciją dėl reikalavimų Lietuvos futbolo bendruomenei priklausančių asociacijų, lygų bei klubų darbuotojų reputacijai, laikydamasi UEFA, FIFA ir LFF įstatų reikalavimų, priėmė sprendimą nutraukti darbo santykius su projektų vadovu G. Janoniu“, – teigiama išplatintame pranešime.

Šį pranešimą asociacija paskelbė po to, kai ketvirtadienį pasirodė informacija, jog G. Janonis yra įdarbintas Lietuvos futbolo mėgėjų asociacijoje. LFF tądien teigė, kad nepritaria teistų asmenų įdarbinimui Lietuvos futbolo bendruomenei priklausančiose asociacijose.

Iki šios vasaros G. Janonis kelerius metus buvo laikomas suimtas, tačiau Kauno apygardos teismas liepą suėmimą jam pakeitė 30 tūkst. užstatu ir skyrė intensyvią priežiūrą pusmečiui bei dokumentų paėmimą. Užstatai skirti ir kitiems kaltinamiesiems – Deividui Čereškai ir Genadijui Borisovui.

Kauno apygardos teismo nagrinėjamą baudžiamąją bylą sudaro 424 tomai, surinkti ikiteisminio tyrimo duomenys apie 1999–2018 metais galimai padarytus „kamuolinių“ nusikaltimus, iš viso – 51 veiką.

Šio susivienijimo nariai kaltinami ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimu ir vadovavimu jam, nužudymu, pasikėsinimu nužudyti, mažiausiai septynių asmenų sveikatos sutrikdymu, neteisėtu laisvės atėmimu, turto prievartavimu ir kitais labai sunkiais ir sunkiais nusikaltimais, kurie pasižymėjo ypatingu žiaurumu ir fizinio smurto panaudojimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA