Po rekonstrukcijos duris atvėrė Neveronių lopšelis-darželis: iš senojo pastato liko tik sienos | Kas vyksta Kaune

Po rekonstrukcijos duris atvėrė Neveronių lopšelis-darželis: iš senojo pastato liko tik sienos

Neveronių lopšelis-darželis / KRS nuotr.

Trečiadienį po rekonstrukcijos duris atvėrė Neveronių vaikų lopšelis-darželis. Pastatas atnaujintas ne tik techniškai, investuota ir į įrangą, baldus, žaislus, aplinkos sutvarkymą.

Darželio direktorė Airina Juškienė džiaugėsi, kad perplanavus pastato vidų, atsirado dar viena papildoma penkiolikos vietų grupė, sensorinis (pojūčių) kambarys, kurį išmėginti panoro visas būrys vaikų.

Judėjimo negalią turintiems mažyliams įrengtas įvažos tiltelis ir liftas. Vaikus taip pat džiugino kieme šviežiai paklota veja, kalneliai, pavėsinės, sūpynės.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, iš viso Neveronių lopšelyje-darželyje veiks septynios grupės.

Į renginio atidarymą atvykęs meras Valerijus Makūnas su komanda dėkojo bendruomenei už kantrybę. „Dabar turėsite praktiškai naują darželį, senojo pastato liko tik sienos“, – konstatavo meras. Kauno rajono savivaldybė į šį projektą investavo maždaug pusantro milijono eurų.

Neatpažįstamai pasikeitė darželio salė, ugdymo aplinka, įrengta STEAM ugdymui skirta erdvė. Naudojant šią metodiką vaikai tobulėja, įgyja naujų žinių, dalindamiesi atliktais tyrinėjimais, atradimais, patyrimais, įspūdžiais, mokosi improvizuoti, labiau pasitiki savo jėgomis.

Lauke mažųjų laukia kupolo formos lauko klasė su interneto ryšiu, čia galės vykti įvairūs pažintiniai ir meniniai užsiėmimai bet kokiu oru.

V. Makūnas sakė, kad Neveronyse bus rekonstruojamas dar vienas labai svarbus objektas – gimnazija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA