Dieną prieš Rugsėjo 1-ąją – naujo darželio ir mokyklos, auginsiančių laimingus vaikus, atidarymas Kaune | Kas vyksta Kaune

Dieną prieš Rugsėjo 1-ąją – naujo darželio ir mokyklos, auginsiančių laimingus vaikus, atidarymas Kaune

„Pažinimo medis“ filialo atidarymas / D. Gumbrevičiaus nuotr.

Mokyklų ir darželių tinklas „Pažinimo medis“ šiandien, rugpjūčio 31 d., atidarė pirmąjį savo filialą Kaune. Darželis–mokykla „Pažinimo medis“ įsikūrė sparčiai augančiame Fredos mikrorajone, Vilties g. 2.

„Kauno bendruomenei reikėjo mokyklos ir darželio, emociškai komfortiškos erdvės, kurioje vaikai ugdytųsi laimingai ateičiai reikalingas kompetencijas. Plėtra į Kauną buvo vienas iš pagrindinių mūsų ilgalaikių tikslų, manome, kad turime ir galime sukauptą patirtį perduoti vaikams ir padėti jiems laimingiems siekti savo tikslų. Kelią Kaune pradedame nuo darželio su mišraus amžiaus vaikų grupėmis ir nuo priešmokyklinukų grupės, o vėliau augsime kartu su savo vaikais ir tapsime darželiu–mokykla“, – sako „Pažinimo medžio“ vadovas Renatas Štopas.

„Pažinimo medžio“ filialo Kaune vadovė Onutė Verygaitė antrina, kad Kaunui reikėjo ir darželio, ir mokyklos, kur į kiekvieną vaiką žiūrima kaip į vertingą asmenybę, kur norima pažinti vaiką ir atskleisti jo stiprybes, padėti jam augti savu tempu ir nesilyginti su kitais, o tik su pačiu savimi.

„Kai vadovaujamasi holistiniu tausojančiu požiūriu į vaiką, pagrindinė ugdytojams tenkanti užduotis – padėti asmenybei skleistis, sudominti, sukurti intrigą, skatinti vaiko iniciatyvą, duoti grįžtamąjį ryšį šeimai, auginti bendruomenę. Vėliau, išėjus iš darželio į mokyklą – auginti tas vaiko kompetencijas, kurios padėtų jam atrasti savąsias stiprybes, lengvai pasirinkti ateities profesiją ir gyventi laimingą išpildytą gyvenimą“, – teigia ji.

„Pažinimo medžio” Kauno filialo vadovė Onutė Verygaitė / Organizatorių nuotr.

Darželis ir mokykla įsikūrė istoriniuose, puikiai atnaujintuose beveik 800 kv. metrų ploto tarpukario karininkų namuose, kaimynystėje – dar dvi skirtingų pakopų švietimo įstaigos: Socialinių mokslų kolegija (SMK) ir VDU Botanikos sodas. Pastatą „Pažinimo medžiui“ išnuomavo SMK, patalpas ir žaismingam, ir jaukiam ugdymui pritaikė architektė Evelina Talandzevičienė.

Augančiame Fredos mikrorajone šiandien atidarytas darželis ir mokykla „Pažinimo medis“ išpildo keletą tėvų poreikių – turėti gyvą, šiuolaikišką, gamtos apsuptyje esančią mokyklą, darželį ir gauti kompetentingos komandos ugdymo paslaugas.

„Žalioji gamta, supanti mūsų darželį ir mokyklą, svarbus tėvų pasirinkimą lemiantis veiksnys. Didžiuliame Botanikos sode planuojame dažnai lankytis su savo vaikais. Daug žalios erdvės aplinkui kvepia nuotykiu ir ilgu buvimu gryname ore. Kadangi mūsų darželiai ir mokyklos propaguoja patyriminį ugdymą, arti esantys kultūros objektai labai svarbūs organizuojant veiklą vaikams“, – sako O. Verygaitė.

Mokyklų ir darželių steigėja Audronė Kancė-Grdzelišvili ir vadovas Renatas Štopas simboliškai pirmąkart Kaune iškelia „Pažinimo medžio” vėliavą / D. Gumbrevičiaus nuotr.

Netoli mokyklos – centrinė miesto dalis su senamiesčiu, kuriame daug kultūros objektų, muziejų ir kitų lankytinų vietų, kur organizuojamos edukacijos vaikams. Tokioje aplinkoje besiugdantis vaikas bus smalsus ir motyvuotas. Tad „Pažinimo medžio“ darželis, o vėliau ir mokykla Kaune bus ta vieta, kur vaikai mokysis atrasti save pasaulyje, būti laimingi bei prisiimti atsakomybę už savąją laimę.

Mokyklų ir darželių tinklas „Pažinimo medis“ jau 16 metų veikia Vilniuje. Tai vieninga tęstinio ugdymo bendruomenė, kur į vaiko lavinimą žiūrima kompleksiškai. Augdamas kiekvienas vaikas tarsi medis sluoksnis po sluoksnio augina kompetencijas ir savu tempu stiprina savo unikalų „kamieną“. Tai padeda pasirengti gyvenimui ir tapti laisva asmenybe. Nuolat keldami nuostabą, mokome vaikus išsaugoti motyvaciją, taip pat skatiname nebijoti klysti, lyginti save tik su savimi, mokytis per patirtis, bendradarbiauti ir kūrybiškai spręsti įvairias problemas.

Pirmieji „Pažinimo medžio“ darželiai Vilniuje atidaryti 2007 metais. 2012 m. startavo pradinė mokykla, nuo 2022 m. „Pažinimo medis“ turi jau ir gimnazijos statusą, o 2023 m. išleis pirmąją dvyliktokų laidą. Viena iš svarbiausių šios mokyklos stiprybių – akademinį ugdymą papildantis metodiškas socialinių–emocinių kompetencijų ugdymas bei unikali keturių santykių sistema, kuri padeda vaikams augti visapusiškomis asmenybėmis ir tinkamai pasiruošti vaiko ateities profesijai. Įmonėje dirba 94 darbuotojai.

Dairotės mokyklos, darželio savo vaikui? Ieškote ugdytojų, mokytojų – įkvėpėjų? Kviečiame į „Pažinimo medį“, registruokitės pokalbiui ir atvykite gyvai susipažinti: https://pazinimomedis.lt/registracija/.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA