Diskusijų festivalis „Būtent!“ – jau šią savaitę: susidėlioti programos tvarkaraštį galima specialioje programėlėje | Kas vyksta Kaune

Diskusijų festivalis „Būtent!“ – jau šią savaitę: susidėlioti programos tvarkaraštį galima specialioje programėlėje

Diskusijų festivalis „Būtent!“ / Organizatorių nuotr.

Jau šią savaitę, rugsėjo 2-3 d. Birštone, įvyks vienintelis Lietuvoje diskusijų festivalis „Būtent!“. Specialiai renginiui organizatoriai sukūrė ir mobiliąją programėlę „Būtent!“, kurioje – ne tik pagrindinė festivalio programa su daugiau nei 80 diskusijų, bet ir įvairios interaktyvios veiklos, programa vaikams ir augintiniams. Kokios diskusijos lauks lankytojų? Kokių papildomų veiklų bus galima rasti šių metų festivalyje? Kuo galės užsiimti vaikai ir kur galės žaisti augintiniai? Visa tai – diskusijų festivalio aplikacijoje.

Veiklų žemėlapyje – nuo garso terapijos iki pilietiškumo dirbtuvių

Pasak Arno Marcinkaus, vieno iš festivalio „Būtent!“ organizatorių, festivalio partneriai paruošė gausią interaktyvių veiklų programą, atliepiančią skirtingus lankytojų poreikius.

„Festivalyje veiks interaktyvi ekspozicija „Literatūrinis pojūčių salonas“, kurioje bus galima pažinti literatūros kūrinius per kvapą, skonį ir garsą, studijuoti savo emocijas garso terapijos programoje, o susipažinti su pagrindinėmis ekonomikos ir asmeninių finansų valdymo temomis – finansų laboratorijoje. Renginio metu taip pat veiks pilietiškumo dirbtuvės, interaktyvūs istorijų simuliacijų seansai, įtraukiosios žurnalistikos laboratorija, edukaciniai stalo žaidimai su QR kodais. Vakaro programoje jūsų lauks istorijų pasakojimo dirbtuvės, protmūšiai, koncertas, filmų vakarai bei istorijų vakaras apie verslo, projektų ir profesines nesėkmes“, – vardina A. Marcinkus.

Taip pat, anot jo, bus galima išsakyti savo nuomonę įvairiomis temomis specialioje skaitmeninėje platformoje, o aukštai virš medžių viršūnių, su kvapą gniaužiančių vaizdu į Nemuną, vyks tylioji diskoteka.

Veiklos bus ir vaikams, ir augintiniams

A. Marcinkus kviečia apsilankyti festivalyje su visa šeima – bus veiklos ir vaikams, ir augintiniams.

„Kol tėveliai klausysis diskusijų, viso festivalio metu siūlysime gausybę edukacinių pramogų vaikams. Tarp jų – piešimo, burbulų ir žongliravimo dirbtuvės, skaitymo kampelis, patyriminės veiklos gamtoje, Lietuvos skautijos organizuojami užsiėmimai, stalo žaidimai, vaikų joga, o taip pat fizinio aktyvumo erdvė, kurioje lauks estafetės, žaidimai, iššūkiai ir kitos veiklos.

Taip pat vyks nestandartinio formato mokslinis šou vaikams, kurio metu bus galima ne tik stebėti virsmus laboratorijoje, bet ir patiems dalyvauti moksliniuose eksperimentuose, – pasakoja pašnekovas. – Festivalyje besilankantiems kartu su savo augintiniais partneriai pasiūlys apsilankyti edukacijos, poilsio ir linksmybių zonoje, kuriose lauks diskusijos apie augintinius, jų priežiūrą, profesionalų patarimai. Visiems augintiniams taip pat bus neribota galimybė atsigaivinti vandeniu.“

Visa tai, kalba A. Marcinkus, tik kelios dvi dienas truksiančio festivalio veiklos ir pramogos, kurias, kartu su diskusijų programa, galima rasti mobiliojoje programėlėje „Būtent!“.

„Suprantame, kad į šias dvi dienas sudėjome labai daug turinio ir jame galima pasiklysti. Todėl sukūrėme aplikaciją, kurioje viską galima nesudėtingai rasti ir pasitikrinti, o svarbiausia – pasižymėti patikusias diskusijas bei veiklas ir susidaryti asmeninį veiklų tvarkaraštį. Kviečiu atsisiųsti mobiliąją programėlę ir išbandyti ją patiems – tikiu, kad ji bus tikra pagalbininkė ruošiantis renginį praleisti tikslingai ir kokybiškai“, – sako jis.

Daugiau informacijos ir diskusijų festivalio „Būtent!“ programą galima rasti svetainėje.

Diskusijų festivalio „Būtent!“ mecenatai – Britų taryba, „Swedbank“, „Telia Lietuva“, Birštono savivaldybė. Festivalio didieji partneriai – Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Europos Parlamento biuras Lietuvoje, Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, „Ignitis grupė“, Inovacijų agentūra. Festivalio informaciniai partneriai – „Delfi“, „Žmonės“, „15min“, „Žinių radijas“, „Media traffic“, „Kas vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA