Virš Aleksoto pakibo nosį riečiantis smarvės debesis: kvapas lyg kas kiaulių fermą būtų pastatęs | Kas vyksta Kaune

Virš Aleksoto pakibo nosį riečiantis smarvės debesis: kvapas lyg kas kiaulių fermą būtų pastatęs

Asociatyvi / Policijos nuotr.

Virš Kauno pakibo nosį riečiančio kvapo debesis, jau kelintą dieną kauniečiai nei langų atsidaryti gali, nei į lauką išeiti, nes Aleksote juntamas smarkus mėšlo dvokas. Pasirodo priežastis ne tokia ir šokiruojanti.

„Iš kur Aleksote jau antrą dieną tas aitrus kvapas dėl kurio net langų neįmanoma prasiverti? Panašu į pernykštį scenarijų – visas Kaunas smirda, bet niekaip neaišku nuo ko“, – piktinosi skaitytojas.

„Siūlau pasidomėti iš kur Kaune jau antra diena mėšlu smirda. Vakare Dainavos rajone smarvė, šiandien Jonavos g., pernai toks bajeris buvo, taip ir neišsiaiškino niekas kas ir kodėl“, – pernykštes problemas prisiminė kitas skaitytojas.

„Kaip ir pernai, taip ir šiemet, rugpjūčio pabaiga vėl atnešė į Aleksotą smarvę: srutų, mėšlo, ar kanalizacijos kvapai. Neįmanoma ilgiau išbūti lauke“, – užuostus kvapus apibūdino kita skaitytoja.

„Kodėl Kaune, Aleksote jau kelintą dieną yra baisi š*do smarvė? Jausmas, kad kažkas Aleksote pasistatė Kiaulių fermą. Kas čia šitą smarvę skleidžia?“, – smarvę prilygino kiaulių fermai.

Pasirodo smarvė iš tiesų nenutolsta nuo kiaulių fermos, nes Aleksote yra mėšlu tręšiami laukai.

„Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai vakar vakare gavę pranešimą dėl juntamo kvapo Aleksote, atliko patikrinimą, nustatyta, kad kvapas sklinda nuo lauko, esančio Aleksoto seniūnijoje ties Juodelynės gatve ir Kauno aplinkelio, kur buvo vykdomi VDU Žemės ūkio akademijos Mokomojo ūkio naudojamų žemių tręšimo darbai.

Šiandien pareigūnai pakartotinai išžvalgė aplinkines teritorijas ir nustatė, kad darbai vis dar tęsiami, laukai tręšiami ir po to išbarstytas mėšlas apariamas. Apžiūros metu pažeidimų nefiksuota“, – teigė Aplinkos apsaugos inspekcijos atstovai.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA