Policijai pranešta apie užminuotą verslo centrą | Kas vyksta Kaune

Policijai pranešta apie užminuotą verslo centrą papildyta

Skaitytojo nuotr.

Pirmadienio popietę pranešta apie užminuotą verslo centrą Savanorių prospekte. Iš pastato evakuoti žmonės, planuojama įvesti planą „Skydas“.

„Buvo gautas pranešimas, kad Kaune Savanoriu pr. 349 verslo centras užminuotas. Policija jau vietoje. Evakavo darbuotojus”, – apie 12.50 val. pranešė skaitytojas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) budintis pareigūnas, buvo gautas pranešimas apie galimai užminuotą pastatą.

„Tikėtina, kad iškvietimas melagingas, nes informacija nebuvo labai aiški. Tačiau pareigūnai atlieka visus procesinius veiksmus”, – teigė budintis pareigūnas.

Planuojama įvesti planą „Skydas“.

Papildyta rugpjūčio 30 dieną 10.57 val.

Patikslintais Kauno apskr. VPK duomenimis, rugpjūčio 29 d. 12.24 val. gautas anoniminis pranešimas, kad Kaune, Savanorių pr., pastate, padėtas sprogmuo. Patikrinimo metu sprogmenų nerasta. Surinkta medžiaga pagal LR BK 285 str. 1 d. – Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei ar valstybinės reikšmės objektui, kuris atitinka Civilinės saugos įstatyme nustatytus požymius, gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos pagalbos tarnybos, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA