Įvertinkite: po pusantrų metų rekonstrukcijos atidarytas Ąžuolyno parkas | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: po pusantrų metų rekonstrukcijos atidarytas Ąžuolyno parkas

Šeštadienio vakarą po pusantrų metų trukusios rekonstrukcijos buvo atvertas Ąžuolyno parkas. Būriai kauniečių rinkosi ir galėjo mėgautis įvairiomis instaliacijomis ir projekcijomis bei kitomis veiklomis po atviru dangumi.

Prieš vakaro renginius dalyviams buvo siūlomos ekskursijos po šį unikalų mišką mieste, kiti žaidimai ir interaktyvios veiklos. Taipogi buvo galima išbandyti jogos bei kalanetikos treniruotes.

Sutemus vakarinėje Ąžuolyno dalyje lankytojų laukė šviesų instaliacijos bei fotografijų projekcijos. Jomis nušvito šalia įėjimo į mišką esantys ąžuolai.

Prožektoriai padėjo išryškinti ir vieną iš Ąžuolyno simbolių – skulptūrą „Stumbras“ bei erdvę aplink ją. Sutemus į tankmę vaizdu bei garsu žiūrovus viliojo audiovizualinė instaliacija ant medžių „Skambantys raštai“. Dėmesį prikaustė ir kiek neįprastas reginys Ąžuolyne – šokantys fontanai. O 22 val. vyko kino seansai po atviru dangumi.

Specialiai renginiui skirtas fontanas

Kaip portalui nurodė Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė, atidarymo šventės metu lankytojus džiuginęs fontanas Ąžuolyne ilgiai neužsibus. 6 tūkst. eurų kainavusi instaliacija bus galima pasidžiaugti iki sekmadienio paryčių.

„Šokantis ir dainuojantis fontanas – Ąžuolyno atidarymo šventės dalis. Toks reginys čia vienetinis ir išties neįprastas, mat parko teritorijoje fontano apskritai nėra. Jis bus ne stacionarus, o suformuotas būtent šiam renginiui. Todėl visus kauniečius kviečiame nepraleisti progos pasigrožėti neeiliniu reginiu.

Fontanas lankytojus džiugins visą šeštadienio vakarą iki pat sekmadienio paryčių (nuo 18 val. jis veiks tyliai, o nuo 21 val. pasirodys visu gražumu su muzikiniu fonu).

Visa tai Ąžuolyno atidarymo šventės svečiai pamatys lomoje šalia pagrindinio tako einant nuo S. Dariui ir S. Girėnui skirto paminklo link skulptūros „Stumbras”. Fontano „šou” kainuos 6 tūkst. eurų“, – prieš renginį pasakojo Kultūros skyriaus vedėja.

Atlikti darbai

Parke atnaujinta takų danga, įrengtos poilsio ir laisvalaikio zonos, mažoji architektūra, suformuotas 7 km natūralių ir 3 km asfaltuotų takų tinklas pėstiesiems bei kilometrą besidriekiantis kelias dviračiams, pastatyti du nauji, savaime išsivalantys, automatiniai tualetai, įrengtas modernus apšvietimas.

Dar viena naujovė – pažintinis takas. Vaikštant juo galima sužinoti apie čia esamą augmeniją, gyvūnus bei vabzdžius. Tarp jų – ir į Lietuvos raudonąją knygą įrašytą niūriaspalvį auksavabalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA