Kaune Lietuvos vyrų rinktinė palaužė į atlapus lindusius Juodkalnijos atstovus | Kas vyksta Kaune

Kaune Lietuvos vyrų rinktinė palaužė į atlapus lindusius Juodkalnijos atstovus

delfi.lt 2022/08/27 21:31
BNS, T. Biliūno nuotr.

Europos krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė (7 pergalės/1 pralaimėjimas) šiandien Kaune atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą rungtynėse 90:73 (22:21, 17:15, 32:15, 19:22) įveikė Juodkalnijos (5/3) ekipą.

Pirmoje rungtynių dalyje aikštėje vyko lygių varžovų kova. 2 min. Domantas Sabonis pelnė pirmuosius taškus iš po krepšio, o pirmoje kėlinio dalyje daugiausiai problemų varžovams kėlė Lietuvos rinktinės aukštaūgiai – D. Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

Įpusėjus kėliniui J. Valančiūnas pelno dar du taškus, netrukus po žaibiško išpuolio pasižymėjo Rokas Giedraitis, tolimą metimą smeigė Rokas Jokubaitis – ir lietuviai išsiveržė į priekį 15:13.

Baigiantis kėliniui po Mariaus Grigonio tritaškio 20:16 pirmavo Lietuvos rinktinė, bet paskutinę kėlinio atkarpą sėkmingiau sužaidę svečiai sumažino atsilikimą iki minimumo – 22:21.

Antrą kėlinį sėkmingkiau pradėjo Juodkalnijos krepšininkai, ir tik sužaidus 3 minutes antrame kėlinyje J. Valančiūnas pagaliau įgrūdo kamuolį į varžovų krepšį ir po ilgos pertraukos pelnė lietuvių taškus (24:27).

Įpusėjus kėliniui dviem tolimais metimais žybtelėjo M. Grigonis, o 17 min. Arnas Butkevičius dviem baudų metimais išlygino rezultatą (32:32), o netrukus D. Sabonis ir persvėrė. Tiesa, prasidėjus paskutiniai antro kėlinio minutei Juodkalnijos rinktinės įžaidėjas Kendrickas Perry tiksliu metimu dar kartą išlygino rezultatą (36:36), bet paskutinę savo ataką antrame kėlinyje lietuviai baigė taikliu tolimu Igno Brazdeikio metimu, o atsakomąjį varžovų išuolį bloku gesina J. Valančiūnas ir po dviejų kėlinių Lietuva buvo priekyje – 39:36.

Rungtynių lūžis įvyko trečiame kėlinyje, kai po uraganiškų Lietuvos rinktinės atakų skirtumas augo it ant mielių. Sužaidus 25 min. A. Butkevičius iš aikštės krašto pataikė tritaškį ir pirmą kartą rungtynėse Lietuvos rinktinės persvara išaugo iki 12 taškų (54:42).

27 min. M. Kuzminskas smeigė dar vieną tritaškį (61:46), tuoj pat pataikė R. Giedraitis, o po paskutinio M. Grigoniosmūgio Lietuvos rinktinės persvara šovė iki 20 taškų – 71:51.

Ketvirtame kėlinyje juodkalniečiai dar mėgino priešinti, o K. Perry 35 min. po kelių rezultatyvių atakų sumažino savo komandos atsilikimą iki 10 taškų, bet dar labiau priartėti varžovams nepavyko.

Juodkalniečių įkarštį dviem baudų metimais atvėsino M. Kuzminskas, o elegantišku prasiveržimu taškus pelnęs M. Grigonis padidino lietuvių persvarą iki 14 taškų (78:64).

Paskutinė rungtynių atkarpa virto formalumu, Lietuvos krepšininkai ramiai išsaugojo savo pranašumą ir atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą rungtynėse iškovojo septintą pergalę.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA