Kauno rajonas pasitiko 800-ąjį šių metų kūdikį | Kas vyksta Kaune

Kauno rajonas pasitiko 800-ąjį šių metų kūdikį

Trečiadienį Kauno rajono Civilinės metrikacijos skyriuje buvo pasveikintas jau 800-asis šių metų kūdikis – tai Herkus Janušauskas. Mažylis gimė vos prieš kelias savaites, rugpjūčio 11 d.

Kaip skelbiama Kauno rajono savivaldybės pranešime, Herkus – antroji Oksanos ir Tomo Janušauskų atžala, šeimoje dar auga šešiametė Dominyka, kuri šįmet keliaus į pirmą klasę.

Šeimyna gyvena Alšėnų seniūnijoje, Girininkų I kaime. Herkaus tėtis kilęs iš Prienų rajono, o mama – kaunietė, tačiau Kauno rajonas yra jos senelių ir tėvų gimtinė, tad kur kurti šeimos židinį pora ilgai nesvarstė.

„Vyras buvo profesionalus krepšininkas, tad kartu su juo keliavau. Gyvenome Prancūzijoje, Vokietijoje, Anglijoje, tačiau gimus dukrai grįžome į Lietuvą, įsikūrėme Kauno rajone ir čia gyvename jau šešis metus“, – pasakojo Oksana.

Anot tėvų, sūnus buvo labai laukiamas, broliu ypač džiaugėsi sesuo Dominyka. „Visą nėštumą ji buvo rūpestinga, o gimus broliui labai mums padeda“, – gyrė dukrą tėtis.

Rinkdami vardą berniukui tėvai buvo pasirinkę kelis variantus: Herkus ir Tauras. Jie norėjo, kad vardas būtų trumpas, aiškus ir tvirtas. „Kai gimė sūnus, visi trys nusprendėme, kad mažyliui puikiai tiks Herkaus vardas“, – aiškino mama.

Oksana užsiminė, kad mažylis jau dabar rodo charakterį. „Jeigu tėtis jį paima ant rankų, jis būna ramus, bet su manimi mėgsta parodyti savo kaprizus. Manau, kad sūnus bus labai aktyvus“, – pasakojo Oksana.

Janušauskai yra labai aktyvūs savo bendruomenės nariai. Oksana yra bendruomenės „Pažėrų kraštas“ pirmininkė. „Norime puoselėti mūsų krašto tradicijas ir vertybes“, – tvirtino moteris. Vyras su žmona darbuojasi IT srityje, yra įkūrę ne vieną įmonę.

Raudondvario pilyje Janušauskų šeimyną pasveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Skirmantė Subačienė. Jie Herkaus tėvams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias sūnaus gyvenimo akimirkas, ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį.

„Kauno rajonas kasmet auga, čia keliasi gyventi jaunos šeimos, todėl labai smagu pasveikinti jauniausią mūsų krašto gyventoją Herkų. Linkiu, kad berniukas užaugtų sveikas, bendruomeniškas ir sportiškas kaip jo tėveliai“, – sveikino meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA