Lietuviškoji Atlantida kviečia sugrįžti namo | Kas vyksta Kaune

Lietuviškoji Atlantida kviečia sugrįžti namo

Samylų kultūros centro nuotr.

Paskutinį rugpjūčio šeštadienį „Pėdos marių dugne“ kviečia sugrįžti į Samylų įlanką Kauno rajone, į „namus“ ir vienai dienai tapti Kauno marių užlietų gyventoju.

Jau puse metų užlietų kaimų bendruomenė kartu profesionalais rengia unikalų projektą „Kelias namo“: etno ir šiuolaikinės muzikos interpretacijos, teatralizuotas pasirodymas, menų sintezė. Prie projekto prisijungęs muzikos aranžuotojas, kompozitorius, saksofonistas Leonardas Pilkauskas kartu su džiazo grupe „DixXband“ leidosi į muzikines paieškas ir bandė atsakyti į klausimus „Kaip skamba Kauno marios?“, „Kas jose užkoduota?“. Atsakymų padėjo ieškoti bendruomenė bei kylantis Samylų perliukas Milėja Stankevičiūtė. Kartu jie atskleidė senąsias šeimų istorijas pravėrė senų namų duris įsileido ir papasakojo apie užlietų kaimų gyvenimą Nemuno slėnyje.

Šiais metais Pėdos marių dugne veržiasi į tarptautinius vandenis ir pirmą kartą sulauks atlikėjų iš svečios šalies. Latviškos magiškos etno ir šiuolaikinės muzikos garsus skleis grupė „Tautumeitas“. Merginų kostiumuose susilieja tradicija ir futurizmas, galia ir moteriškumas. Apkeliavusios Latviją, Kiniją, Japoniją, Rusiją, Šveicariją, Vokietiją ir Lenkiją, sukūrusios laurus skinančias dainas su muzikos grupe „Brainstorm“ ir kitomis, atvyksta į Kauno rajoną, į Samylų seniūniją. Į bendrą muzikinį sūkurį įsijungs ir Lietuvos lengvojo roko grupė „Biplan“, rašoma Kauno rajono Samylų kultūros centro pranešime žiniasklaidai.

„Džiaugiamės, jog esame oficialus „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ partneris ir turime tvirtą palaikymą iš Kauno rajono savivaldybės, todėl galime pristatyti ne tik renginį „Pėdos marių dugne”, bet ir žemės meno festivalį Girionyse, kur rugpjūčio 22-26 d. vienas žymiausių Lietuvos floristų Marijus Gvildys kartu su menininkų komanda kuria žemės meno kompozicijas“, – sako renginio režisierė, Samylų kultūros centro renginių organizatorė Eglė Kuzmickienė.

Samylų seniūnija pasižymi įspūdinga gamta, kurios išskirtinis bruožas – Kauno marių pakrantė ir jos istorija. Tad per penkias dienas bus sukurtos įspūdingos žemės meno skulptūros krašto tema: „Norime priminti ir papasakoti vietos legendas ir tikrąjį gyvenimą. Kviesime praeiti keliu, kur liko mūsų pėdos.“

Tik vieną kartą metuose – rugpjūčio 27 d. išnyranti lietuviškoji Atlantida – Pėdos marių dugne stebins paslėptais tradicijų lobiais ir šildys užlietų kaimų namų židinius. Vakarą vainikuos „gyvas“ būgnų ir lazerių šou.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA