„PravalFeste“ dalyvavę atlikėjai to nesitikėjo | Kas vyksta Kaune

„PravalFeste“ dalyvavę atlikėjai to nesitikėjo R. Kirilkinas kolegoms siūlo nusileisti ant žemės

„PravalFestas“ / I. Gaižausko nuotr.

Savaitgalį Stakliškėse praūžė trečiasis nuotaikingiausias Lietuvos festivalis „PravalFestas“. Juokingais kostiumais pasipuošusius ir linksmintis iki paryčių nusiteikusius festivalininkus išjudino būrys Lietuvos scenos žvaigždžių. Visgi, kaip pripažįsta vienas iš renginio organizatorių Vytautas Mikaitis, atlikėjai tokio nuoširdaus palaikymo iš publikos nesitikėjo, bet dalis populiarių dainininkų netgi atsisako atvykti į festivalį.

Neegzistuojančią kelionių agentūrą „Pravalturas“ įkūręs kėdainietis V. Mikaitis puikiai žinomas socialiniuose tinkluose, be veiklos internete organizuoja realius muzikinius pasirodymus bei festivalius, į kuriuos buriasi estrados atlikėjai ir populiarios muzikos gerbėjai.

Savaitgalį V. Mikaitis lietuvius sukvietė į dar vieną „PravalFestą“. Kaip ir žadėjo, scenoje pirtį užkūrė visiems gerai žinomi atlikėjai: Lauris Reinikis, grupė „Žentai“, DJ Dalgis, „Tnn“, „Lietuvaičiai“, Ruslanas Kirilkinas, Gintarė Karaliūnaitė, Vytautas Akelaitis. Festivalio dalyviai sulaukė ir staigmenos – Minedo pasirodymo.

Nuoširdžiausia publika

Praūžusio renginio įspūdžiais V. Mikaitis pasidalijo ir su naujienų portalu „Kas vyksta Kaune”. Jo teigimu, nuoširdesnės publikos nei „PravalFeste“ atlikėjai neras nei viename kitame festivalyje.

„Žmonės praleido linksmiausią vasaros festivalį. Festivalio privalumas – dainininkai, kurie pasirodo scenoje. Čia visiems seniai žinomi atlikėjai pajaučia, ką reiškia koncertuoti. Festivalyje jie labiau palaikomi, nei dabartinės žvaigždės. Pavyzdžiui, į sceną išėjo „Žentai” – visi rėkia, ploja, dainas žino. G. Karaliūnaitė pasirodė, R. Kirilkinas – ta prasme visi dainuoja. Jie nuo 17.30 val. iki 5 val., ryto nenustojo tūsinti“, – neblėstančiomis emocijomis pirmadienį dalijosi V. Mikaitis.

Koncertuoti pasiryžta ne visi

Nors trečią vasarą organizuojamame festivalyje lietuviams gerai pažįstamų scenos veidų netrūksta, čia koncertuoti sutinka ne visi atlikėjai. Kaip teigė V. Mikaitis, į „PravalFestą“ nedrįsta atvykti tokios grupės ar atlikėjai kaip „Rondo“, „Mango“, „Bavarija“, „Delfinai“, Cicinas ir kt.

„Atlikėjams čia nuostabi vieta, kai jie nori pasijauti arba prisiminti senas dienas, kuomet visi ošia. Čia atlikėjai gali lengvai valdyti publiką, jie kartoja dainas po kelis kartus, nes gauna labai didžiulį palaikymą. Po koncerto kalbėjau su visais atlikėjais, į festivalį jie važiavo su kažkokiu nerimu, kaip čia bus, ar čia tinka jiems koncertuoti, ar ne, o išvažiavo su ta mintimi, kad norėtų dar ir dar dalyvauti. Man gaila, kad nemažai atlikėjų atsisako (dalyvauti festivalyje – aut. past.), nes įsivaizduoja, kad čia kažkas blogai, bet čia yra – super gerai. Atsigautų atlikėjai dalyvaudami čia, tiesiog persikrautų ir pamatytų, kas yra tikrasis palaikymas”, – teigė V. Mikaitis.

V. Mikaitis ir grupė „Žentai“ / I. Gaižausko nuotr.

Jam antrino ir atlikėjas R. Kirilkinas, kuris, net pasibaigus festivaliui, teigia, kad skęsta emocijose, o po renginio jo socialiniuose tinkluose ir „YouTube“ kanale ėmė sparčiai daugėti sekėjų.

„Aš tokios didelės sėkmės ir tokio didelio palaikymo visiškai nesitikėjau, nes toks buvau dviprasmiško nusiteikimo. Aš galvojau arba bus labai gerai man, arba labai blogai. Buvo šiek tiek baimių, kažkokių neigiamų komentarų prisiskaičiau, nuomonių, bet atvykęs pamačiau visai kitokį vaizdą. Vėlgi, reikia savom akim pamatyti, kaip ten (festivalyje – aut. past) viskas yra, nes žmonės kartais piešia tam tikrus dalykus tik tam, kad nupiešt juos kažkokia negatyvia emocija“, – teigė R. Kirilkinas.

Patyrė „orgazmą“

Anot dainininko, jei ne techniniai reikalavimai ir suplanuotas laikas dainoms, jis savo kūrinius būtų kartojęs po kelis kartus.

„Aš prieš nulipdamas nuo scenos visai publikai pasakiau, kad tai buvo didžiausias mano gyvenime orgazmas, bet kalbu apie tą orgazmą menine prasme, iš artisto pusės.

Aš buvau patenkintas 100 procentų. Mačiau žmonių veidus, jie visas dainas skandavo. Tiek vaikinai, tiek merginos buvo draugiškai, linksmai ir pozityviai nusiteikę“, – apie festivalio publiką kalbėjo atlikėjas.

Scenos dievuką nustebino ir tai, kad festivalio dalyviai puikiai žinojo visas jo atliekamas dainas.

Ruslanas Kirilkinas / I. Gaižausko nuotr.

„Vienareikšmiškai tai buvo vienas geriausių ir sėkmingiausių koncertų šią vasarą. Su visa pagarba žmonėms, kurie lankosi mano koncertuose pajūryje ir Lietuvoje, bet šis koncertas buvo ypatingas. Gal todėl, kad aš nesitikėjau nei emocijos tokios, nei minios tokios, nei šitiek mane palaikančių žmonių. Aš nesitikėjau, kad jaunimo tarpe galiu būti toks mėgiamas ir žinomas. Net ir paskutinį mano kūrinį žodis į žodį visa „PravalFesto“ publika dainavo kartu“, – negalėjo atsidžiaugti atlikėjas.

Kitiems patartų „nusileisti ant žemės“

Paklausus, ko R. Kirilkinas palinkėtų tiems atlikėjams, kurie sudvejojo lipti į „PravalFesto“ sceną, atlikėjas pasiūlė scenos partneriams nusileisti ant žemės.

„Mes visi dainuojam visur ir nereikia čia vaidinti didelių žvaigždžių, kad nepatiko pavadinimas festivalio, neva patyčios užkoduotos ar kažkas. Pajūryje kokių pavadinimų būna… Tiek Šventojoj, tiek Palangoj, kur ir juokingi ir net neadekvatūs, kur kiti dainuoja, bet „PravalFeste“ dalyvauti atsisako. Aš manau, kad tokiuose renginiuose dalyvauti yra privaloma, nes didžioji dalis susirinkusiųjų yra jaunimas, o šiais laikais jaunimą pritraukti yra labai sudėtinga.

Pripažinkim, kad mūsų rinka yra perpildyta ir kas pusmetį realiai iškepama po naują atlikėją. „PravalFeste“ būtina pasitikrinti savo publiką, sudalyvauti, užkariauti jaunų žmonių širdis ir į tą pavadinimą pažiūrėti kaip į bajerį. Gyvenimas yra labai trumpas ir nereikia iš savęs atimti tokios galimybės. Gyvenimas būna prikolnas, tai kodėl nenuvažiuoti į prikolną festivalį su prikolnu pavadinimu“, – tikino jis.

„Girdėjau gandų, kad kiti atlikėjai už jokius honorarus nesutinka, neina į jokias kalbas, neva jiems čia nereikia ir nedalyvaus. Aš galvoju, kad visi koncertuose susirinkę žmonės ne dėl festivalio pavadinimo būna, o dėl tavęs, dėl atlikėjo.

Milijoną kartų padėkojau Vytautui. Aš vis dar gaunu begalę žinučių ir palaikymo. Žymi mane žmonės socialinių tinklų istorijose, nors festivalis jau baigėsi, bet visi dar emocijose. Jeigu kviestų, kitais metais tikrai vėl mielai dalyvaučiau, tik daryčiau truputį kitaip, kad nustebinčiau publiką. Visiems rekomenduočiau nuvažiuoti ir pamatyti savo akimis“, – linkėjo ir į sekančius festivalius kvietė R. Kirilkinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA