Ispanų šturmą atlaikiusi Lietuvos jaunučių rinktinė iš Skopjės parsiveža auksą | Kas vyksta Kaune

Ispanų šturmą atlaikiusi Lietuvos jaunučių rinktinė iš Skopjės parsiveža auksą

Be kluptelėjimų Europos jaunučių vaikinų (U-16) krepšinio čempionate žygiavusi Lietuvos rinktinė šeštadienio vakarą Šiaurės Makedonijos sostinėje stojo į lemiamą kovą dėl aukso medalių su bendraamžiais iš Ispanijos. Trilerį paskutiniame kėlinyje išgyvenę Tomo Purlio treniruojami Lietuvos vaikinai nugalėjo varžovus rezultatu 77:68 (24:19, 22:13, 13:17, 18:19) ir pakartojo auksinės 2008-ųjų rinktinės žygį.

Kaip nurodo Lietuvos krepšinio federacija, likus žaisti minutę, visą mačą pirmavusius lietuvius nuo varžovų skyrė tik du metimai – 72:68. Tuomet baudos metimą realizavo Kasparas Jakučionis, o ispanams užpulti nepavyko. Prie baudų metimų linijos vėl stojęs lietuvių kapitonas jau neklydo ir įtvirtino mūsiškių triumfą.

Visą finalą netrūko įtampos ir chaoso, kuris virto klaidomis. Psichologinė mačo našta atsispindėjo baudų metimų statistikoje – lietuviai realizavo 18 metimų iš 30 (60 proc.), o ispanai – 11 iš 17 (64,7 proc.).

Pagrindiniu auksinio triumfo kalviu lemiamame mūšyje tapo puikų pasirodymą surengęs ir kertiniais metimais pasižymėjęs Mantas Laurenčikas. Vienas rinktinės lyderių pelnė 26 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus.

Į simbolinį turnyro geriausių žaidėjų penketuką buvo išrinktas Nojus Indrušaitis, čempionate vidutiniškai fiksavęs 15,1 taško, 4,6 atkovoto kamuolio ir 12,3 naudingumo balo.

Tai – antrasis Lietuvos auksas U16 Europos čempionatų istorijoje. Pirmąkart čempionų taurė į viršų buvo kelta 2008 metais. 2007 m. iškovota bronza, o 2009, 2010, 2015 ir 2016 m. pasidabinta sidabru.

Lietuva: Mantas Laurenčikas 26, Nedas Raupelis 16, Kasparas Jakučionis 15, Nojus Indrušaitis 6.

Ispanija: Mario Saint-Supery 31, Jorge Carotas 10, Ikeras Garmendia 8, Miquelis Llompartas 6.

Šešiolikmečių vaikinų rinktinę su pergale vėlų vakarą pasveikino premjerė Ingrida Šimonytė: „Sveikinu Lietuvos vaikinus, pratęsusius puikius rinktinių pasirodymus šią vasarą ir patvirtinusius krepšinio šalies vardą. Tai – jūsų sportinio kelio pradžia, kurioje bus iššūkių, tačiau taip pat, tikiu ir linkiu, įsimintinų pergalių kaip ši.

Tegul šiandiena jums įkvėps pasitikėjimo savo jėgomis, motyvuos ir visuomet primins, kad valia ir įdėtas darbas atsiperka. Ačiū auksinės komandos trenerių štabui, sutelkusiam ir vedusiam šį puikų būrį ant aukščiausios pakylos.“

Kaip primena „Delfi“, Skopjėje įvykusiame Europos krepšinio čempionate T. Purlio treniruojama Lietuvos vaikinų rinktinė laimėjo visas trejas rungtynes: 73:41 įveikė Prancūziją, 80:73 nugalėjo Olandijos rinktinę ir 98:69 sutriuškino Izraelį.

Aštuntfinalyje lietuviai 97:48 nepasigailėjo Danijos krepšininkų, o ketvirtfinalyje po pratęsimo 79:68 palaužė Turkijos atstovus. Čempionato pusfinalyje jaunieji Lietuvos krepšinio talentai 77:61 pranoko bendraamžius iš Graikijos ir žengė į finalą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA