Šalį skalaus stiprios liūtys su perkūnija, bet karštis nesitrauks | Kas vyksta Kaune

Šalį skalaus stiprios liūtys su perkūnija, bet karštis nesitrauks

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienį didesnėje šalies dalyje orus ir toliau lems aukštesnio slėgio laukas, o pajūryje ir Žemaitijoje sukiosis atmosferos frontas. Vyraus nepastoviai debesuoti orai, tirštesni debesys telksis ties vakariniais rajonais.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vietomis nušniokš vasariškos liūtys, jas lydės perkūnija ir vėjo sustiprėjimai iki 15 m/s. Kaitrai pasibaigus, temperatūra įdienojus svyruos tarp 24–29 laipsnių šilumos.

Pirmadienį atmosferos frontas judės rytinio Lietuvos pakraščio link. Debesuotumas padidės visoje šalyje, tačiau ir pragiedrulių pasitaikys. Naktį vakariniuose ir centriniuose rajonuose, o dieną rytiniuose ir pietiniuose regionuose teks susidurti su trumpais lietumis, kai kur lis smarkiai, griaudės perkūnija, o per ją vėjo gūsiai pasieks 15 m/s greitį.

Temperatūra naktį kris iki 14–19 laipsnių šilumos, dieną oras šils iki 23–28 laipsnių, tai bus gaiviausia kitos savaitės para.

Antradienį lietaus debesų juosta sugrįš į vakarinę šalies dalį. Vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, numatomi trumpi lietūs, perkūnija ir staigesni vėjo sustiprėjimai iki 15–16 m/s. Vėjas šią dieną vėl atsisuks iš rytų, pietryčių ir į Lietuvą plūstelės nauja karščio porcija.

Nakties metu temperatūra dar svyruos nuo 14 iki 19 laipsnių šilumos, tačiau dieną jau sugrįš 26–31 laipsnio karštis. Prie jūros temperatūra kiek malonesnė, apie 24 laipsnius šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA