Kakė Makė kviečia interaktyviai keliauti po pasaulį: vaikų laukia įspūdinga paroda ir pramogos | Kas vyksta Kaune

Kakė Makė kviečia interaktyviai keliauti po pasaulį: vaikų laukia įspūdinga paroda ir pramogos

Organizatorių nuotr.

Jau šį šeštadienį, rugpjūčio 20-ąją, prekybos centras Kauno „Akropolis“ mažuosius savo lankytojus ir jų tėvelius pakvies į nuotykių bei įspūdžių kupiną kelionę po pasaulį. Čia vaikų numylėtinė Kakė Makė pristato nemokamą interaktyvią edukacinę parodą apie mūsų planetą Žemę, skirtingas šalis ir įvairių kraštų gyventojus. Ji truks net dvi savaites, iki rugsėjo 4-osios, o šį savaitgalį kvies išmokti indų šokių, kung fu meno ir įtrauks į įdomiausias pramogas.

Kelionė prie Egipto Cheopso piramidės, galimybė savo vardą užrašyti hieroglifais, žvilgsnis pro virtualios realybės akinius nuo aukščiausio planetos pastato Burdž Chalifa ar įspūdingų pasaulio ledynų panoramos. Tai – tik dalis interaktyvių pramogų, kurias Kakė Makė paruošė savo bičiuliams.

Prekės ženklo „Kakė Makė“ vadovė Sandra Kalėdienė sako – renginys siūlo ne tik įspūdžių kupiną kelionę po pasaulį, tačiau vaikams priimtina forma juos edukuoja bei plečia žinių bagažą.

„Kai supranti, kad pasaulis kur kas didesnis nei tavo kambarys ar darželio kiemas, pradedi svajoti – kur nukeliausi, ką pamatysi, kokius nuotykius patirsi. Edukacinė paroda, įkvėpta naujausios Kakės Makės enciklopedijos „Noriu sužinoti apie pasaulio šalis“, skirta visiems mažiesiems keliautojams, kurių širdys veržiasi pažinti Arkties gyvūnus, patyrinėti aukščiausius planetos pastatus, pamatyti tikrovišką mūsų planetos Žemės modelį ir įsitikinti, ar jų pėdutės didesnės už kupranugario.

Jau daugiau nei 12 metų Kakė Makė yra vaikų atradimo džiaugsmo kompanionė: pradžioje supažindindama su artimiausia aplinka, mokydama raidžių, skaičių, savęs pažinimo, vėliau plėsdama akiratį sudėtingesnėmis temomis ir kviesdama atrasti platųjį pasaulį. Tikiu, kad šioje parodoje bus įdomu tiek patiems mažiausiems, tiek ir paūgėjusiems vaikams, o ir tėveliai sužinos daug naujų faktų“, – kalba S. Kalėdienė.

Anot jos, kiekvienas renginio lankytojas ne tik susipažins su žavinčiu pasauliu, tačiau taip pat galės džiaugtis ir išskirtiniu Kakės Makės keliautojo pasu.

„Jame, keliaudami po parodą, mažieji lankytojai turės galimybę atlikti įvairias užduotis. Ne tik užrašyti savo vardą hieroglifais, bet ir, pavyzdžiui, surasti ant žemės pasislėpusius aštuonkojus. Savaitgaliais, nuo 11 iki 16 valandos, parodoje vyks įtraukiantys užsiėmimai bei interaktyvūs pasirodymai – indų šokiai, kung fu pamokos, afrikietiškų kasyčių pynimas, origami lankstymas, žibintų dirbtuvėlės ir dar daugybė kitų pramogų.

Savaitgaliais, iki pat rugsėjo 4 dienos, renginiuose dalyvaus ir pati Kakė Makė su Netvarkos Nykštuku, pakviesiantys dūkti, pramogauti, kartu nusifotografuoti. Kol vyks paroda, įsiamžinti bus galima ir prie didžiulės, 3 metrų aukščio enciklopedijos. Ją sukūrėme specialiai šiam renginiui ir tai yra išties įspūdingas reginys“, – pasakoja S. Kalėdienė.

Todėl mėgautis įspūdžiais kviečianti Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė dalinasi – tokie renginiai kaskart paįvairina prekybos ir pramogų centro kasdienybę.

„Netrukus prasidės rugsėjis, o su juo startuos ir naujas mokslo bei žinių sezonas. Norime, kad šis laikas būtų kupinas pramogų bei unikalių patirčių. Visa tai nuolatos siūlome savo erdvėse. Tačiau esame ne tik kiekvienos šeimos pasiruošimo mokyklai vieta, kurioje galima rasti visko, ko prireiks rugsėjui. Šiuo renginiu tęsiame ir bičiulystę su Kake Make bei jos draugais, tapusiaisiais vienais mėgstamiausių mažųjų mūsų lankytojų ir visos Lietuvos vaikų personažų“, – teigia B. Kuodytė.

Nemokama interaktyvi paroda „Kakė Makė keliauja po pasaulį“ vyks rugpjūčio 20 d. – rugsėjo 4 d. Į ją kviečiamos ne tik šeimos su vaikais, bet ir darželių grupės bei pradinukai su mokytojais, kuriems ši paroda taps puikia edukacine pramoga. Paroda nemokama ir dalyvių laukia Kauno „Akropolio“ renginių aikštėje, 3-ajame aukšte.

RUGPJŪČIO 20 D. PROGRAMA:

Programa scenoje:

12.00–12.30 val. indų šokių pamoka
13.00–13.30 val. indų šokių pamoka. II dalis
14.00–14.30 val. kung fu meno pamoka
15.00–15.30 val. kung fu meno pamoka. II dalis

Aktyvacijos erdvėje 11-16 val.:

• Apyrankių iš karoliukų vėrimas,
• Veidukų piešimas,
• Afrikietiškų kasyčių pinimas,
• Šokiai,
• Gyvūnėlių spalvinimas,
• Interaktyvūs žaidimai.

RUGPJŪČIO 21 D. PROGRAMA:

Aktyvacijos erdvėje 11-16 val.:

• Origami lankstymas
• Žibintų dirbtuvėlės
• Laikinos tatuiruotės
• Kūrybinės užduotys su dažais
• Veidukų paišymas
• Plaukų papuošimai

Organizatoriai pasilieka teisę keisti programą. Daugiau informacijos www.akropolis.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA