Lietuvos rinktinė antrą kartą davė antausį ispanams | Kas vyksta Kaune

Lietuvos rinktinė antrą kartą davė antausį ispanams

delfi.lt 2022/08/18 21:34
DELFI / A. Ufartas nuotr.

Europos krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos vyrų rinktinė antrą kartą per tris dienas įveikė Ispanijos nacionalinę ekipą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtadienio vakarą Vilniuje po intriguojančios dvikovos pabaigos triumfavo 78:76 (25:17, 14:13, 17:23, 22:23).

Antradienį Gran Kanarijoje ekipos žaidė pirmą sykį – savo pranašumą išvykoje 82:77 įrodė Kazio Maksvyčio auklėtiniai.

K. Maksvytis pasirinko tą pačią 13 žaidėjų sudėtį – rungtynėms treneris neregistravo traumuoto Mindaugo Kuzminsko ir Eigirdo Žukausko. Savo ruožtu Ispanijos rinktinės strategas Sergio Scariolo iš anksto paskelbė, kad Vilniuje nežais rezultatyviausias pirmojo mačo krepšininkas Willy Hernangomezas ir veteranas Rudy Fernandezas.

Penktadienį Vilniuje lietuviai žais paskutines kontrolines rungtynes su Nyderlandais.

Lietuva: Jonas Valančiūnas (9 atk.k.) ir Ignas Brazdeikis po 16, Rokas Giedraitis 12, Marius Grigonis 11, Domantas Sabonis 7 (5 atk.k., 6 rez.p., 4 kl.), Rokas Jokubaitis ir Gytis Masiulis po 5, Arnas Butkevičius 3, Kristupas Žemaitis 2, Martynas Echodas 1, Lukas Lekavičius ir Donatas Tarolis po 0.

Ispanija: Lorenzo Brownas 18, Dario Brizuela 12, Juanas Hernangomezas 8.

Apskritai tai buvo jau šeštosios lietuvių kontrolinės rungtynės besirengiant nuo rugsėjo 1 dienos prasidedančiam Europos krepšinio čempionatui. Be pergalės prieš Ispaniją, lietuviai po du kartus yra įveikę Estijos ir Suomijos krepšininkus.

M. Kuzminskas iki šiol taip ir nesudalyvavo nė vienose lietuvių žaistose kontrolinėse rungtynėse šią vasarą.

Primename, kad Lietuvos rinktinės strategas K. Maksvytis už darbą rinktinėje jau padėkojo vidurio puolėjui Laurynui Biručiui. Šiuo metu nacionalinėje ekipoje liko 15 žaidėjų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA