Aiškėja „Žalgirio“ arenos baseino atidarymo data: kviečia registruotis | Kas vyksta Kaune

Aiškėja „Žalgirio“ arenos baseino atidarymo data: kviečia registruotis

Naujasis Kauno baseinas Nemuno saloje / R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ organizacija artėjantį rudenį žengs dar vieną žingsnį. Kaip skelbia Kauno savivaldybė, intensyviai ruošiamasi rudenį numatomam „Žalgirio“ arenos baseino bei „Žalgirio“ plaukimo akademijos atidarymui.

Plaukikų ugdymą pradedanti „Žalgirio“ organizacija į plaukimo užsiėmimus jau kviečia registruotis tiek vaikus, tiek suaugusius, kurie nori išmokti plaukti, patobulinti savo įgūdžius arba atsikratyti vandens baimės.

„Žalgirio“ plaukimo akademija įvairaus amžiaus grupėms siūlys du–tris kartus per savaitę vyksiančius plaukimo mokymus, kuriuose tikimasi surinkti 700–900 plaukikų.

„Krepšinio ir futbolo akademijas jau turinti „Žalgirio“ organizacija plečia savo veiklų spektrą ir prisidės prie jaunimo ugdymo dar vienoje srityje. Pagrindinis tikslas – suteikti geriausias ir kokybiškiausias sąlygas mokytis plaukti. Plaukimas yra itin svarbi ir sveika popamokinės veiklos dalis, o „Žalgirio“ arenos baseine turime visas reikiamas sąlygas tiek asmeninių įgūdžių tobulinimui, tiek profesionalių plaukikų rengimui“, – savivaldybės pranešime cituojamas daugiafunkcio vandens sporto centro direktorius Emilis Vaitkaitis.

Nemuno saloje pastatytoje modernioje erdvėje lankytojų lauks dešimt patyrusių plaukimo trenerių, tarp kurių ir Lietuvos plaukimo rekordininkas Tadas Duškinas. Prieš naujojo baseino atidarymą vyksta daugiau pasiruošimo darbų: darbuotojų atrankos, gelbėtojų mokymai, baseino patalpose įsikursiančios ukrainiečių mokyklos „Heroiam Slava“ įrengimas.

Rugpjūčio pabaigoje „Žalgirio“ arenos baseinas vaikus su tėveliais kviečia į atvirų durų dieną. Rugpjūčio 29 d., 18.30 val., kauniečiai galės susipažinti su čia teikiamomis paslaugomis, plaukimo treneriais ir treniruočių metodais.

Registruotis į plaukimo užsiėmimus įvairaus amžiaus vaikams bei suaugusiems galima adresu www.zalgirioarenosbaseinas.lt, pasiteirauti informacijos – el. paštu plaukimoakademija@zalgirioarena.lt.

Tiek olimpinis baseinas plaukimo užsiėmimams, tiek pramoginė erdvė su pirtimis, baseinais, vaikų erdve ir restoranu, numatoma, duris atvers rugsėjo pirmoje pusėje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 18 tūkst. kv. m ploto baseinas atsiėjo 27,5 mln. eurų, jis pastatytas išskirtinai miesto lėšomis. Objektą, kaip ir „Žalgirio“ areną, suprojektavo E. Miliūno architektūros studija, rangos darbus atliko bendrovė „Conresta“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA