„Kauno baldai“ po liepą kilusio gaisro iš dalies atnaujino gamybą | Kas vyksta Kaune

„Kauno baldai“ po liepą kilusio gaisro iš dalies atnaujino gamybą

Skaitytojų, „Kauno baldų“ nuotr.

SBA minkštųjų baldų gamintoja bendrovė „Kauno baldai“ ketvirtadaliu pajėgumo dirba nuo antradienio, rugpjūčio 16 dienos. SBA grupės pranešime žiniasklaidai skelbiama, kad įprastą gamybos mastą įmonė tikisi pasiekti per porą mėnesių. Gamykla sustabdyta prieš penkias savaites, po senajame pastate Drobės gatvėje kilusio gaisro.

„Didžiuojuosi iššūkių suvienyta ir lojalia komanda, kuri per trumpą laiką atliko milžinišką darbą. Mūsų tikslas buvo kuo greičiau atsitiesti po nelaimės ir bent minimaliais kiekiais vėl pradėti vykdyti įsipareigojimus klientams iš užsienio.

Nuolat palaikome su jais ryšius ir jie supranta mūsų padėtį bei sutinka palaukti mūsų produktų. Šiuo metu įmonė dirba ketvirtadaliu pajėgumų. Iš 400 darbuotojų į gamybą grįžo 150, tačiau veikia ne visi cechai. Daliai operacijų atlikti į pagalbą pasitelkėme rangovus“, – pranešime žiniasklaidai padėtį nusako „Kauno baldų“ direktorius Tomas Mauricas.

Pasak jo, šiuo metu ne visu pajėgumu veikia siuvimo, sukirpimo ir apmušimo cechai. Lygiagrečiai montuojama įranga, kad artimiausiu metu galėtų pradėti veikti lakštinių medžiagų bei karkasų gamybos skyriai ir būtų galima didinti gamybos mastą.

„Esu dėkingas susitelkusiai komandai, kuri per itin trumpą laiką perkėlė gaisro nesugadintą įrangą į naująjį gamyklos pastatą ir paruošė darbui. Taip pat rūpinasi, kad vietoj per gaisrą nepataisomai sugadintų įrengimų nauji iš tiekėjų mus pasiektų kuo greičiau. Atsidavusių darbuotojų iš technikos, logistikos-tiekimo, gamybos, kokybės ir kitų skyrių dėka įmonė gamybą galėjo atnaujinti praėjus vos daugiau nei mėnesiui po nelaimės“, – savo darbuotojams viešai dėkoja T. Mauricas.

Primename, kad Drobės gatvėje esantis „Kauno baldų“ fabrikas užsiliepsnojo liepos 7 d., apie 14.10 val. Kauno priešgaisrinei gelbėjimo valdybai (PGV) pranešėjai nurodė, kad dega keturių aukštų „Kauno baldų“ pastatas, buvo matyti dūmai bei atvira liepsna. Į įvykio vietą išsiųstos gausios ugniagesių pajėgos, su liepsnomis kovojusios apie tris valandas.

Kauno PGV duomenimis, gaisro metu išdegė bendrovės produkcija bei gamybinės patalpos pastato antrame ir trečiame aukštuose. Aprūko ir apdegė pastato ketvirto aukšto langai bei patalpos, apgadinta produkcija apie 2 tūkst. kv. m plote. Išsaugota 3 tūkst. kv. m gamybinių patalpų ir jose sandėliuojama produkcija, apsaugoti greta esančios įmonės sandėliuojami chemikalai.

AB „Kauno baldai“ skelbia šiuo metu įgyvendinanti pastatų konversiją ir statanti naują 28 tūkst. kv. m gamyklą. Investicijos į visą projektą, kurį planuojama baigti 2023 m., siekia beveik 23 mln. eurų. Įmonė tikisi, kad per kelerius metus naujoji gamykla leis pardavimus padidinti pustrečio karto, iki maždaug 70 mln. eurų.

SBA grupės minkštųjų baldų gamintoja bendrovė „Kauno baldai“ pirmąjį šių metų pusmetį produkcijos pardavė už beveik 15 mln. eurų, 8 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu. Visų 2021 m. pardavimai, bendrovės skaičiavimu, siekė 27,6 mln. Eur ir buvo trečdaliu didesni nei 2020 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA