Čekiškėje ir vėl zvimbė varikliai: pagerinti asmeniniai rezultatai | Kas vyksta Kaune

Čekiškėje ir vėl zvimbė varikliai: pagerinti asmeniniai rezultatai

Šį savaitgalį Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos Jono Kochanausko vardo greičio automodelių trasoje vyko tarptautinės greičio automodelių varžybos Čekiškės „Grand Prix 2022“.

Be jaunųjų Čekiškės P. Dovydaičio gimnazijos automodeliuotojų, jų kolegų ir draugų iš Rygos ANNAS-2 klubo, didelio būrio jaunimo ir meistrų iš Talino Noome klubo atvyko sportininkai iš kaimynės Lenkijos ir svečiai iš tolimos Italijos.

Pasveikinti Sportininkų atvyko Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojai Antanas Nesteckis ir Paulius Visockas, Čekiškės seniūnas Mečislovas Zavedskas , gimnazijos direktorius Ričardas Saltonas ir pavaduotoja Laimutė Rutkauskienė.

„Nuo pernai metų Kauno rajonas turi dar vieną traukos centrą – tai Čekiškės automodelių trasa, kurioje nuolat organizuojamos tarptautinės greičio automodelių varžybas. Lietuvoje tėra vos keletas tokių kartodromų. Mūsų gimnazijos moksleiviai yra šios sporto šakos lyderiai šalyje, todėl džiugu, kad turi puikias sąlygas treniruotis ir siekti aukščiausių rezultatų. Sveikinu visus varžybų dalyvius ir linkiu skambių pergalių trasoje“, – prieš paskelbdamas varžybų pradžią sakė P. Visockas.

Tarptautinėse greičio automodelių varžybose vaikų ir jaunimo komandos varžėsi 10 pogrupių, taip pat vyko sporto meistrų varžybos, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Didžiausio žiūrovų susidomėjimo sulaukė greičiausios E-5 klasės (10 cm darbinio tūrio varikliai) modelių važiavimai, kuriuose visi aukščiausias vietas užėmę sportininkai pagerino ne tik savo asmeninius sezono rezultatus ir tapo greičiausi pasaulio reitinge.

Varžybos praėjo sklandžiai: dalyviai negailėjo gerų žodžių trasai ir organizatoriams, žiūrovai turėjo puikų renginį ir daug emocijų, o Europos greičio automodelių federacijos atstovai išreiškė didelį norą Čekiškėje surengti 2024 Europos Greičio automodelių čempionatą.

Pasaulio reitingai (raudonai pažymėti šiose varžybose pagerinti asmeniniai rezultatai).

Varžybų rezultatai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA