Naktį iš Kauno pakilęs karinių oro pajėgų sraigtasparnis įvykdė gyvybiškai svarbią misiją | Kas vyksta Kaune

Naktį iš Kauno pakilęs karinių oro pajėgų sraigtasparnis įvykdė gyvybiškai svarbią misiją

Lietuvos kariuomenės nuotr.

Rugpjūčio 11 naktį Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 budintis II-ame Kauno paieškos ir gelbėjimo poste vykdė labai svarbią užduotį. Nacionalinio transplantacijos biuro prašymu skraidino medikų komandą į Rygą ir paėmė transplantacijai skirtus organus.

Įgula su medikais Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikas pasiekė 05.30 val., rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime žiniasklaidai.

Lietuvos kariuomenei šiuo metu skirtas platus spektras taikos meto užduočių – parama Valstybės sienos apsaugos tarnybai, paieška ir gelbėjimas, sprogmenų neutralizavimas, teršalų likvidavimas ir kt.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad modernus Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo postas istoriniame S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome atidarytas 2016-ųjų gegužę.

Paieškos ir gelbėjimo postas čia persikėlė iš Aukštosios Fredos, kur veikė nuo 2001 m. gruodžio 17 d. Jis atsakingas už Lietuvos rytinę, pietinę ir vidurinę dalis. Pirmasis paieškos ir gelbėjimo postas veikia Nemirsetoje (Palangos r.)

Poste sraigtasparniai stovi budėjimo režimu ir į orą pakyla gavę avarinio iškvietimo signalą. Į iškvietimą jie turi reaguoti per 15 minučių nuo signalo gavimo, palyginimui, besitreniruojantieji NATO naikintuvai – per 5 min.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA