Kauno VMI inspektoriai pasakomis nepatikėjo: suuodė, kur išleisti odontologijos įmonės pinigai | Kas vyksta Kaune

Kauno VMI inspektoriai pasakomis nepatikėjo: suuodė, kur išleisti odontologijos įmonės pinigai

Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Vienos odontologijos įmonės savininkas Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (Kauno AVMI) specialistams bandė įrodyti, kad bendrovės pinigus sėkmingai saugo savo asmeninėse banko sąskaitose. Atliekant patikrinimą paaiškėjo, kad dalį „saugomų“ lėšų, siekdamas išvengti mokesčių, jis išleido maistui, kurui, drabužiams bei avalynei ir kitiems asmeniniams pirkiniams.

„Atliekant patikrinimą nustatyta, kad įmonės kasos likutis turėtų būti kiek daugiau nei 232 tūkst. eurų, tačiau bendrovėje pinigai nerasti. Savininkas teigė, kad pinigus jis saugo pats – dalį grynaisiais, dalį – asmeninėse banko sąskaitose“, – situaciją komentavo Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Pasak jos, bendrovėje apsilankius antrą kartą, įmonė pateikė kiek didesnę nei 72,5 tūkst. eurų sumą grynaisiais pinigais. „Savininkas taip pat pateikė dokumentus dėl likusių pinigų saugojimo asmeninėse sąskaitose. 91 tūkst. eurų į jo asmeninę sąskaitą buvo įnešta jau pradėjus įmonės patikrinimą, o likusi suma buvo grindžiama jo banko sąskaitų likučiais“, – teigė J. Stankienė.

Kaip rašoma Kauno AVMI pranešime žiniasklaidai, analizuojant duomenis paaiškėjo, kad įmonės savininko banko sąskaitose realus likutis – 91 tūkst. eurų, o likusios bendrovės lėšos, kurias jis teigia saugojęs, panaudotos maisto, kuro, drabužių bei avalynės, namų apyvokos daiktams ir kitoms pragyvenimo išlaidoms.

Verslininkui beliko prisipažinti suklydus – patikslinti pajamų deklaraciją, papildomai deklaruojant 68,4 tūkst. eurų pajamų, taip pat sumokėti daugiau nei 10,2 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio.

„VMI specialistai nustato įvairių atvejų, susijusių su asmeninių poreikių tenkinimu įmonės lėšomis. Dažniausiai tokiu būdu bandoma maskuoti asmenines keliones, poilsiui skirto nekilnojamojo turto įsigijimus, kitas asmenines išlaidas“, – primena Kauno AVMI viršininkė J. Stankienė, pažymėdama, kad tokie pažeidimai nuolat sulaukia mokesčių administratoriaus specialistų dėmesio.

Per šių metų I pusmetį VMI specialistai atliko 88 kontrolės veiksmus, kurio metu buvo nustatyta privačių poreikių tenkinimo įmonių lėšomis bei su pajamų natūra apmokestinimu susijusių pažeidimų.

Į biudžetą papildomai mokėtinos/deklaruotinos mokesčių ir su jais susijusios sumos iš viso sudarė beveik 1,4 mln. eurų. Praėjusiais metais VMI atliko 195 kontrolės veiksmus, kurių rezultatas – beveik 2,7 mln. Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA