Vagystes iš estų demonstravusi Lietuvos rinktinė švenčia trapią pergalę | Kas vyksta Kaune

Vagystes iš estų demonstravusi Lietuvos rinktinė švenčia trapią pergalę

delfi.lt 2022/08/07 21:33
Lietuva – Estija / DELFI nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė tęsia pasiruošimą FIBA pasaulio čempionato atrankos mačams ir Europos čempionatui. Antrosiose kontrolinėse rungtynėse pavyko pasiekti antrąją pergalę.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai sekmadienio vakarą Alytuje antrą kartą šią savaitę varžėsi su Estijos krepšininkais. Šį kartą lietuviai laimėjo po atkaklesnės kovos 90:88.

Ilgai dviženklį pranašumą turėjusi Lietuvos rinktinė ketvirtajame kėlinyje jį iššvaistė ir leido varžovams paskutinėmis minutėmis grėsmingai priartėti 77:81, tačiau Arno Butkevičiaus, Martyno Echodo ir Luko Lekavičiaus metimai leido išsaugoti pergalę savo rankose.

Šį kartą Lietuvos rinktinei jau padėjo Ignas Brazdeikis. Poilsio šį kartą gavo Marius Grigonis, o vis dar nerungtyniavo Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ir Mindaugas Kuzminskas.

Prieš tris dienas Klaipėdoje lietuviai nugalėjo Estijos nacionalinę komandą 84:70.

Alytuje estai itin solidžiai atakavo iš toli ir nenusileido lietuviams kovodami dėl atšokusių kamuolių, tačiau šeimininkai džiaugėsi dideliu pranašumu rinkdami taškus baudos aikštelėje.

Lietuvos rinktinės starto penketas, kurį sudarė M. Echodas, Gytis Masiulis, Ignas Brazdeikis, Rokas Giedraitis ir Rokas Jokubaitis, pirmosiomis minutėmis veržėsi į priekį 5:2, bet estai netrukus pradėjo rodyti iniciatyvą ir persvėrė rezultatą 19:13. Vis dėlto ketvirčio pabaigoje lietuviai varžovus pagavo ir vėl aplenkė 22:19.

Sėkmingai antrąjį ketvirtį pradėję lietuviai pratęsė įspūdingą spurtą iki 18:0 ir įgijo dviženklį pranašumą 31:19. Prieš ilgąją pertrauką šeimininkai įgijo ir rekordinę persvarą 42:27.

Po pertraukos Estijos krepšininkai sumažino atsilikimą iki vienženklio skaičiaus 43:52, o trečiojo kėlinio viduryje priartėję 48:54 privertė K. Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės. Netrukus šeimininkai vėl truktelėjo į priekį ir atstatė dviženklę persvarą 71:56.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Estijos rinktinė surengė spurtą 8:0 ir pasivijo 70:75. Į lemiamą šturmą pakilę svečiai paskutinėmis minutėmis metė lietuviams rimtą iššūkį ir likus žaisti tris minutes atsilikinėjo tik 77:81, tačiau galiausiai Lietuvos rinktinė sugebėjo įrodyti savo pranašumą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA