Kauno rajone sudegę namai kyla ant gerumo pamatų | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone sudegę namai kyla ant gerumo pamatų

Braziūkų kaime sudegę namai / KRS nuotr.

Vietos bendruomenės, labdarų ir Kauno rajono savivaldybės pastangomis Braziūkų kaime (Zapyškio sen.) per gaisrą nukentėjęs namas pamažu vaduojasi iš nuodėgulių ir suodžių.

Aitvarų gatvėje, miškų apsuptyje, gyvenančius Ireną ir Sigitą Sinkevičius nelaimė užklupo netikėtai. Garbaus amžiaus sutuoktiniai gretimoje patalpoje išgirdo pokštelėjimą ir pamatė ugnies stulpą – įtariama, kad elektros instaliacijoje įvyko trumpas sujungimas. Liepsnos liežuviai plėtėsi: užsidegė plastikinės dailylentės, medinės pertvaros, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Sigitas puolė skambinti ugniagesiams, tačiau liepsna žaibiškai persimetė į palėpę ir niokojo šiferiu dengtą stogą. Vyras mėgino gelbėti po lova pasislėpusius du šunelius, bet šie nesileido pagaunami ir užtroško dūmuose. Apdegęs ranką, krūtinę ir nugarą, Sigitas sukniubo ant namų slenksčio.

Irena ir Sigita Sinkevičiai / KRS nuotr.

Ugniagesiams pavyko numalšinti gaisrą, tačiau namas stipriai nukentėjo: sudegė stogas, apdegė pirmas aukštas, garažas, namų apyvokos daiktai.

Sutuoktiniai laikinai prisiglaudė vagonėlyje. Pagalbos ranką ištiesė artimieji, vietos bendruomenė: kas pinigais, kas daiktais, patalyne. Į pagalbą atskubėjo paramos ir labdaros fondas „Gėrio trupinėlis“, kuriam vos per keletą dienų pavyko surinkti daugiau kaip 20 tūkst. eurų.

Braziūkų kaime sudegę namai / KRS nuotr.

Liepos 27 dieną padegėlius su komanda aplankęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas aiškinosi, kokia galėtų būti namo remonto sąmata. Stogą jau pradėję tvarkyti statybininkai tvirtino, kad norint atkurti normalias gyvenimo sąlygas, reikėtų maždaug 40 tūkst. eurų. V. Makūnas pažadėjo skirti lėšų iš Mero fondo ir kitų šaltinių.

Nelaimės ištiktus sutuoktinius globos ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė bei Braziūkuose gyvenanti Zapyškio seniūno pavaduotoja Monika Kiaušaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA