Tarptautinis scenos menų festivalis kauniečiams padovanos du unikalius pasirodymus | Kas vyksta Kaune

Tarptautinis scenos menų festivalis kauniečiams padovanos du unikalius pasirodymus

Organizatorių nuotr.

Rugpjūtį prekybos centro Kauno „Akropolis“ erdvės prisipildys šiuolaikinio šokio, gyvo garso ir modernaus teatro. Beveik visą paskutinį vasaros mėnesį mieste vykstantis tarptautinis scenos menų festivalis „ConTempo“ čia surengs du išskirtinius pasirodymus. Tai teatro iš Katalonijos „Xirriquiteula Teatre“ žaismingas šou vaikams ir suaugusiems „Žirafos“ bei gerai žinomo italų choreografo Alessandro Sciarroni judesio spektaklis „Pasilik paskutinį šokį man“. Šie renginiai – nemokami ir unikalūs, žiūrovams padovanosiantys netikėtumo bei kūrybiškumo kupinus šiuolaikinio scenos meno reginius.

Nuo 2019-ųjų Kaune vyksiantis tarptautinis scenos menų festivalis „ConTempo“ šiemet organizuojamas rugpjūčio 1–21 dienomis. Šis renginys kasmet miestą ir jo rajoną pripildo dar daugiau gyvybės, nematytų triukų, kvapą gniaužiančių pasirodymų. Taip pat – jautrių meninių emocijų bei netikėtų susitikimų su įdomiausiais Lietuvos ir pasaulio kūrėjais.

„ConTempo“ organizatoriaus „Kultūros platformos“ teigimu, ši scenos meno šventė neabejotinai yra didžiausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje ir Baltijos regione. Programos intensyvumas ir turinys leidžia lygiuotis į Prancūzijoje vykstantį Avinjono ar Škotijos Edinburgo teatro festivalius.

Anot festivalio vadovės Gintarės Masteikaitės, dabartinis, „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ inicijuotas, renginys pristato įspūdingiausią programą savo istorijoje. To įrodymas – du išskirtiniai pasirodymai, žiūrovų lauksiantys Kauno „Akropolio“ erdvėse.

„Jie – išties unikalūs. Šie pasirodymai pradžiugins ne tik patyrusius kultūros mylėtojus, bet ir tuos lankytojus, kurie į veiksmą paklius visiškai netyčia. Pirmasis – teatro iš Katalonijos „Xirriquiteula Teatre“ šou „Žirafos“. Jų kelionę po Kauno „Akropolio“ erdves lydės muzikantai, savanos karštis, juokas bei afrikietiški ritmai. Būrį linksmų žirafų vaikai ir suaugusieji galės paglostyti, drauge linksmai pasijuokti bei leistis į laukinį miesto nuotykį, kuriame netrūks geros nuotaikos, egzotikos ir vasariško šurmulio“, – pasakoja G. Masteikaitė.

Tuo metu, pasak jos, norinčiųjų stabtelti ir įsikvėpti dėmesį patrauks Venecijos bienalės Auksinio liūto laureatas, italų choreografas Alessandro Sciarrioni. Menininkas pristatys judesio spektaklį „Pasilik paskutinį šokį man“, kurį atlieka dviejų vyrų duetas.

Šis pasirodymas atgaivina itališko šokio „Polka Chinata“ tradicijas. Jis išskirtinis tuo, kad poroje šoka tik vyrai, o performanso struktūra reikalauja fizinės ištvermės, nes naudojami beveik akrobatiniai judesiai.

Tokie pasirodymai, Kauno „Akropolio“ valdytojos Brigitos Kuodytės teigimu, tik stiprina prekybos ir pramogų centro partnerystę su skirtingomis kultūrinėmis organizacijomis.

„Nuolatos bendradarbiaujame su kūrėjais, menininkais, miestą gyvybės pripildančiais žmonėmis. Todėl įsileidžiame į savo erdves renginius, kurie itin praturtina mūsų lankytojus. Esame vieta, skirta ne tik apsipirkti, bet ir pasisemti kultūros bei įkvėpimo, susipažinti su šiuolaikinio meno naujienomis. Šio festivalio pasirodymai – dar vienas pavyzdys, kad kokybiškas laisvalaikis kauniečiams ir miesto svečiams yra pasiekiamas lengvai bei patogiai“, – pažymi B. Kuodytė.

Pasirodymą „Žirafos“ lankytojai galės išvysti rugpjūčio 5 d. 17 val. ir rugpjūčio 7 d. 16 val. Performansas „Pasilik paskutinį šokį man“ vyks rugpjūčio 16 d., 16 val. ir 18 val. Renginiai – nemokami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA