Tik spėjo paslėpti uždraustus ženklus, o vandalai vėl nuniokojo kalną Eiguliuose | Kas vyksta Kaune

Tik spėjo paslėpti uždraustus ženklus, o vandalai vėl nuniokojo kalną Eiguliuose

/ Skaitytojo nuotr.

Prieš kelias savaites buvo nuniokotas kalnas Eiguliuose, matomas važiuojant per Kleboniškio tiltą Vilniaus kryptimi. Tik atsakingi darbininkai spėjo situaciją pataisyti – vandalai vėl ėmėsi darbo, čia vėl puikuojasi uždrausti karo simboliai.

„Ar taip Kaunas turėtų pasitikti atvykstančius? Dvi „z“ matosi nuo Kleboniškio miško ir atvykstant autostrada nuo Klaipėdos“, – piktinosi kaunietis.

„Pravažiavus Neries tiltą, Vilniaus link, ant šlaito „z“ simbolis, matomas gal jau savaitę. Nieks nereaguoja“, – teigė kaunietis Giedrius.

Apie problemą ir draudžiamus simbolius šioje vietoje naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ jau rašė prieš daugiau nei dvi savaites, tada savivaldybės atstovai teigė, jog problema bus išspręsta kuo įmanoma greičiau.

Apie vis dar išlikusią problemą pakomentavo „Kauno švara“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

„Liepos 17 d. (sekmadienį) Kaune, greta A1 Klaipėda-Kaunas-Vilnius kelio, pastebėjome ant šlaito chemikalų pagalba suformuotus du „Z“ raidės simbolius.

Liepos 20 d. (trečiadienį) „Kauno švara“ kolektyvas ėmėsi darbų ir užmaskavo šiuos vandalų paliktus ženklus. Abu „Z“ raidės simboliai buvo nupjauti, kad nesimatytų išdegintos žolės užuomazgų, užpiltas dirvožemis ir užsėta nauja veja.

Apmaudu, tačiau liepos 28 d. (vėlgi, sekmadienį) gavome pranešimą, kad vandalai pakartotinai išniokojo tą patį kalną ir ant jo šlaito vėl suformavo naujus „Z“ raidės simbolius“, – rašė specialistas.

„Kauno švara“ komanda pakartotinai atliks šio šlaito tvarkymo darbus. Viliamės, kad šios provokacijos ateityje nebepasikartos, o policijos pareigūnams pavyks sugauti šiuos viešosios tvarkos pažeidėjus“, – teigė jis.

Pasak Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato atstovų, pradėta teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnį 1 dalį Nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas užtraukia baudą asmenims nuo trijų šimtų iki septynių šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo šešių šimtų iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad viešai demonstruoti Georgijaus juostą ir kitus Rusijos karo prieš Ukrainą simbolius, tokius kaip „Z“ ir „V“ raides, Lietuvoje uždrausta gegužės 19-ąją.

Simboliai – raidės „Z“ ir „V“ – atsirado pastaruoju metu, Rusijai pradėjus karinę invaziją į Ukrainą. Rusijos gynybos ministerija kovo pradžioje paaiškino, kad ant karinės technikos rašomas simbolis „Z“ reiškia „Za pobedu“ („Už pergalę“), o simbolis „V“ – „Sila v pravde“ („Jėga yra tiesoje“) ir „Zadača budet vypolnena“ („Užduotis bus įvykdyta“).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA