Kauno mariose įkliuvo tinklautojas: padaryta žala aplinkai – 2,5 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno mariose įkliuvo tinklautojas: padaryta žala aplinkai – 2,5 tūkst. eurų

Kauno mariose įkliuvo tinklautojas / Aplinkos saugos departamento nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai iš praėjusio ketvirtadienio į penktadienio naktį Kaišiadorių rajone, Kauno mariose, kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais, sulaikė asmenį, iš guminės valties žvejojusį statomuoju tinklu.

Kauno aplinkosaugininkai gavę informacijos, kad Kauno mariose, Kaišiadorių rajone, ties Kapitoniškių kaimu bus vykdoma neteisėta žvejyba statomaisiais tinklais, atliko patikrinimą.

Kaip rašoma Aplinkos saugos departamento pranešime žiniasklaidai, informacija pasitvirtino, per reidą kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais buvo sulaikytas asmuo, žvejojęs draudžiamu žvejybos įrankiu. Asmeniui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, paimtas tinklas, guminė valtis ir žuvys.

Pažeidėjas neteisėtos žvejybos metu sugavo 24 karšius ir 9,65 kg karosų. Už žvejybą draudžiamais žvejybos įrankiais asmeniui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų ir pažeidimo padarymo priemonių konfiskacija.

Taip pat už neteisėtai pagautą žuvį asmeniui teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 2544,75 eurų.

„Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai labai vertina neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių pagalbą. Šiais metais jų departamente jau – 324“, – sakė Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Eigintas Ličys.

Pasak aplinkosaugininko labai svarbu, kad neetatiniai inspektoriai suteikia daug vertingos informacijos.

„Kadangi jie pažįsta savo rajoną, žino, kuriose vietose kurie asmenys dažniausiai stato tinklus, išsiaiškinti pažeidėjus daug lengviau. Visgi su statomaisiais tinklais ir ežerinėmis gaudyklėmis padaroma didžiausia žala žuvų ištekliams, todėl tokius pažeidimus nustatyti itin svarbu“, – pabrėžė E. Ličys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA