Jaukus vakaras po atviru dangumi: į Kauną atvyksta nemokami „Vasaros kino“ seansai | Kas vyksta Kaune

Jaukus vakaras po atviru dangumi: į Kauną atvyksta nemokami „Vasaros kino“ seansai

Asociatyvi / A. Solomino nuotr.

Jau ketvirtą vasarą gražiausiose miesto erdvėse ypatingais filmų seansais džiuginantis „Kino pavasario“ projektas „Vasaros kinas“ šeštadienį, liepos 30 dieną, pirmą kartą atvyksta į Kauną. Pilies amfiteatre nuo 15 valandos 30 minučių iki pat vėlyvo vakaro trijų populiariausių festivalio filmų programa kauniečius stebinsiantis renginys kviečia ne tik mėgautis viena gražiausių miesto erdvių, bet ir pamatyti, kaip joje naujai ir netikėtai atsiskleidžia juostos, kurias mėgsta ir vertina visas pasaulis.

„Vis dažniau ir dažniau sulaukdavome klausimų, kada Kaune rodysime „Kino pavasario“ filmus po atviru dangumi“, – pasakoja festivalio vykdomasis direktorius Konradas Kazlauskas. – Žmonės juokaudami sakydavo, kad pavargo žiūrėti į draugų nuotraukas, kuriose matyti, kokia ypatinga, vasariška atmosfera tvyro Vilniuje vykstančių seansų metu ir nori patys įsitikinti, ar visi pozityvūs atsiliepimai yra pagrįsti. Todėl šiemet kartu su pagrindiniu projekto partneriu „Telia“ nusprendėme ilgiau nebelaukti – „Vasaros kinas“ pagaliau atvyksta į Kauną ir bus miestiečių pamėgtoje vietoje – Kauno pilies amfiteatre“.

„Vasaros kinas“ / T. Stuko nuotr.

Renginio metu bus rodomi trys „Kino pavasario“ filmai. Jaukią šeštadienio popietę pradės seansas visai šeimai – japonų animacijos meistro Mamoru Hosoda istorija apie pasakišką virtualios realybės pasaulį „Drakonas ir strazdanotoji gražuolė“, rašoma „Kino pavasario“ pranešime žiniasklaidai.

Po jo žiūrovai galės pamatyti du populiariausius festivalio filmus, kuriuos sieja dėmesį prikaustantys aktorių pasirodymai: nepaprasto jautrumo dramą „Blogiausias žmogus pasaulyje“ ir tragikomediją „Gerasis bosas“.

„Vasaros kinas“ / T. Stuko nuotr.

„Kinas – galinga jėga, suburianti bendrystei, kviečianti pokalbiui, padedanti atrasti, pažinti, augti“, – sako „Telia TV“ vadovė Vitalija Kibildė. – Šiemet toks yra ir Kaunas, kurį daugelis mūsų šalies gyventojų ir užsienio svečių pamato kitomis akimis – subtiliau, atidžiau, džiaugdamiesi ir didžiuodamiesi. Tikiu, Kauno pilies amfiteatre stovėsiančiame ekrane žiūrovai ne tik atpažins save arba draugus Kanuose apdovanotos aktorės Renate Reinsve įkūnytos Julijos veiksmuose, charizmatiškojo Javiero Bardemo sukurto gerojo boso sprendimuose, jaudinsis dėl drakono anime istorijoje, bet ir kad šie trys nuostabūs linksmi bei jautrūs „Kino pavasario“ filmai taps ne tik didele pramoga, tačiau kartu ir būdu per kitų gyvenimus pažinti save.“

Kad seansai būtų malonūs ir komfortiški, organizatoriai kviečia pasirūpinti pledais ir šiltesniais drabužiais vakarui, taip pat priemonėmis, atbaidančiomis vabzdžius. Dėl ribotų automobilių stovėjimo vietų miesto centre, į „Vasaros kiną“ rekomenduojama atvykti pėsčiomis, dviračiu, paspirtuku, taksi ar viešuoju transportu. Esant blogam orui renginys bus perkeltas į kitą dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA