Penktadienį Kaunas nemiegojo: akimirkos iš įspūdingos aludarių šventės | Kas vyksta Kaune

Penktadienį Kaunas nemiegojo: akimirkos iš įspūdingos aludarių šventės

Aludarių diena / Organizatorių nuotr.

Penktadienio vakarą kauniečiai ir miesto svečiai mėgavosi vasariškai šiltais orais ir nuostabiu laiku drauge, mat „Volfas Engelman“ jau penktąjį kartą visus tradiciškai kvietė paminėti aludarių dieną.

Šv. Arnoldo vardadieniui ir jo globojamiems aludariams paminėti skirto festivalio pradžią skelbė per visą miestą keliavusios ir nuotaikos nestokojančius miestiečius į šventę atvykti kvietusios alaus statinės atkimšimas.

Unikalioje vietoje – „Volfas Engelman“ alaus daryklos kiemelyje, visų susirinkusiųjų laukė ne tik pažintis su aludarystės amato tradicijomis, bet ir nemokamas grandiozinis koncertas, rašoma „Volfas Engelman“ pranešime žiniasklaidai.

Ant scenos buvo galima išvysti visiems puikiai pažįstamą DJ Jovani, o vakaro nuotaiką taip pat palaikė „Sisters on Wire“ ir Marijonas Mikutavičius.

„Labai smagu, kad turime tokių tradicinių vasaros švenčių, kuriose visi kartu galime susirinkti. Mano prosenelis – taip pat kaunietis – kadaise gyveno šiame kvartale ir dirbo aludariu. Tad paminėdami aludarių dieną, tuo pačiu prisimename ir pagerbiame ir mano prosenelį“, – pasakoja į Aludarių dienos šventę kartu su visa šeima atvykusi kaunietė Rasa.

„Kartu su draugais jau trečius metus iš eilės nepraleidžiame Kaune rengiamos aludarių dienos. Smagu visiems susitikti ir kartu praleisti laiką“, – sakė kaunietis Vitoldas, kuriam kompaniją aludarių dienoje palaikė ne tik šeima, bet ir kone 20 draugų.

Susirinkusieji degustavo naujus skonius, bendravo su senais draugais bei naujais pažįstamais, varžėsi smagiose rungtyse, traukė visiems puikiai žinomas dainas ir kartu su žinomais scenos atlikėjais šoko iki pat išnaktų.

Na, o tiems, kurie šį kartą aludarių dienos minėjimą praleido, belieka laukti kitų metų. Tradiciškai renginį organizuojantis „Volfas Engelman“ žada kartelės nenuleisti ir Kaunui padovanoti dar ne vieną nuostabią šventę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA