Oficialu: kitų metų Eurovizija Ukrainoje nevyks | Kas vyksta Kaune

Oficialu: kitų metų Eurovizija Ukrainoje nevyks

delfi.lt 2022/07/25 14:34
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Per šių metų renginį Britanija liko antra, todėl Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pradėjo derybas su britų visuomeniniu transliuotoju BBC.

Kol kas neaišku, kuriame mieste vyks renginys, bet susidomėjimą jau yra išreiškę Glazgas ir Mančesteris, sakoma BBC pranešime.

Po pergalės „Eurovizijos“ dainų konkurse (ESC) gegužę EBU kartu su Ukrainos visuomeniniu transliuotoju, kuris anksčiau organizavo šį renginį 2017 ir 2005 m., tyrė galimybes surengti kitų metų konkursą. Deja, paaiškėjo, kad šios dainų fiestos Ukrainoje kitąmet neišvysime.

Jau kiek anksčiau buvo pranešta, kad atsižvelgiant į besitęsiantį karą dėl Rusijos įsiveržimo į šių metų laimėjusią šalį, EBU skyrė laiko atlikti išsamų įvertinimą, įskaitant ir saugumo klausimus.

„Eurovizijos“ dainų konkursas yra vienas sudėtingiausių televizijos projektų pasaulyje, prie jo įgyvendinimo tūkstančiai žmonių pluša 12 mėnesių.

Atlikus objektyvią analizę, „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdomasis komitetas su giliu liūdesiu pranešė, kad, atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, UA:PBC negali užtikrinti saugumo ir kitų garantijų, reikalingų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti, kaip to reikalauja taisyklės.

EBU nori padėkoti UA:PBC už visapusį bendradarbiavimą ir atsidavimą nagrinėjant visus įmanomus scenarijus po gegužės 14 d. Turine iškovotos „Kalush Orchestra“ pergalės ir labai apgailestauja dėl to, kad kitų metų „Eurovizija“ negalės būti rengiama Ukrainoje, teigiama oficialiame pareiškime. EBU padeda UA:PBC nuo pat invazijos pradžios ir užtikrins paramą ateityje, kad UA:PBC galėtų toliau teikti savo itin svarbias paslaugas ukrainiečiams.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA