Kurti interjerą dangoraižyje architektei padėjo debesys ir upė | Kas vyksta Kaune

Kurti interjerą dangoraižyje architektei padėjo debesys ir upė

Edita Stankevičiūtė-Righetto / Organizatorių nuotr.

Nauji pastatai Kaune atveria erdves interjero dizainerių kūrybai. O kai projektas toks įspūdingas kaip 16 aukštų „Kaunorama“, kūrėjai gauna labai stiprų impulsą iš aplinkos – juk iš dangoraižio aukštybių atsiveria nuostabūs gamtos ir miesto vaizdai.

Pirmasis iš trijų modernių „Kaunoramos“ dangoraižių jau iškilo A. Juozapavičiaus prospekto pradžioje. Šiame pastate visi apartamentai išpirkti. Dabar čia darbuojasi interjero dizaineriai, įgyvendinantys savo klientų vizijas.

Atsiveria įspūdinga panorama

Kaip tik šiuo metu vienus apartamentus penkioliktame aukšte baigia kurti ir architektė Edita Stankevičiūtė-Righetto. Pasak jos, svarbiausia čia – erdvės pojūtis ir ryšys su gamta, kurios jėga ir ramybė tiesiog užplūsta pro didelius, nuo žemės iki lubų, langus.

Nuolat kintantys gamtos vaizdai: plaukiantys debesys, spindintis upės paviršius ir Nemuno šlaitų žaluma architektei diktavo visą patalpų formavimo planą. „Toks aukštas pastatas šioje Kauno dalyje yra išties unikalus ir sukuria išskirtinį žmogaus santykį su aplinka – atsiveriančios panoramos padeda bemat atsipalaiduoti, tarsi pereiti į meditacijos būseną“, – mano E. Stankevičiūtė-Righetto, vadovaujanti interjero bei architektūros projektavimo studijai.

Pasak kūrėjos, projektuojant kiekvieną pastatą ar kuriant interjero planą, pirmiausia tenka įsigilinti į kontekstą, ištyrinėti aplinką. Pašnekovė pastebi, kad architektų biuro „G. Natkevičius ir partneriai“ projektuoti „Kaunoramos“ dangoraižiai savo išore skleidžia stiprią modernios urbanistikos dvasią, tačiau kartu yra tarsi vartai į gamtą – leidžia iš naujos perspektyvos pažvelgti į Nemuno vingį, senąjį geležinkelio tiltą ir Senamiesčio stogus.

„Ir visa, ką matai, galima lengvai pasiekti – tiek miesto centrą, tiek Panemunės šilą ar ąžuolyną. Nuostabi lokacija prie didžiausios Lietuvos upės“, – apibendrina architektė.

Interjero dizainas / Organizatorių nuotr.

Išskirtiniais sprendimais mados nesivaiko

Daugiau negu 17 metų interjerus kurianti Edita Stankevičiūtė-Righetto turi daugiau negu pusšimčio užsienio tiekėjų–partnerių tinklą, todėl studiją tiesiogiai pasiekia naujovės iš Italijos, Vokietijos, Prancūzijos ir kitų šalių.

Visi jos naudojami produktai ir medžiagos – tik aukščiausios kokybės. „Ne veltui sakoma, kad velnias slypi detalėse. Esu įsitikinusi, kad būtent detalės atskleidžia gamintojų meistrystę ir apibrėžia visą projekto kokybę“, – teigia E. Stankevičiūtė-Righetto.

Kaip pavyzdį ji pateikia iš Sicilijos į Kauną atgabentas minimalistines plyteles, kurios pagamintos iš ugnikalnio lavos. Plytelės iškart patraukia akį savo spalva ir faktūra. O „Listone Giordano“ parketas iš Italijos – dar vienas sprendimas, kurį įvertins aukščiausią kokybę atpažįstantys žmonės. Japoniškos stilistikos parketas yra tarsi pagrindas, nuo kurio skleidžiasi kiti į gamtą orientuoti interjero elementai, tačiau rytietiška pasaulio pajauta nesiekiama spekuliuoti – vis tiek labiausiai atpažįstamas itališkas kūrėjos braižas ir patirtis.

„Mūsų studijos komanda domisi naujovėmis, tačiau nesivaikome mados. Siekiame, kad mūsų kūriniai būtų ilgaamžiai, nesenstantys. Todėl dirbame su pripažinimą pelniusiais ir ilgas tradicijas puoselėjančiais vardais, kurie nustato etaloną, atpažįstamą žinovų visame pasaulyje“, – sako E. Stankevičiūtė-Righetto.

Interjero dizainas / Organizatorių nuotr.

Interjero kūrimas – ir menas, ir stropus projekto valdymas

Nemažai klientų į „Righetto studiją“ kreipiasi po rekomendacijų. Pasak studijos vadovės, abipusį pasitikėjimą ir supratimą pirmiausia lemia griežtas ir kruopštus kiekvieno projekto procesų valdymas – tai, ko nepamatysi spindinčiose interjerų vizualizacijose ir nuotraukose.

„Kiekvienas projektas turi biudžetą, kuris lemia atitinkamus pasirinkimus. Platus tiekėjų tinklas ir tiesioginiai ryšiai su gamintojais padeda biudžetą panaudoti kaip įmanoma efektyviau – kiekvieną projektą atsakingai valdau tiek iš finansinės, tiek iš estetinės pusės. Manau, kad būtent tai labiausiai lemia galutinį rezultatą“, – aiškina architektė E. Stankevičiūtė-Righetto, pridurianti, kad dabar jos kuriamas interjeras puikiai dera su „Kaunoramos“ architektūriniais sprendimais.

„Akivaizdu, kad „Kaunoramą“ renkasi žmonės, ieškantys balanso tarp ramybės ir buvimo veiksmo epicentre. Vos kelios minutės pėsčiomis – ir esate Kauno širdyje, o grįžtate namo, uždarote duris ir žvelgiate į ramiai tekančią upę, žalius šlaitus. Niekuo nereikia rūpintis, nes viskas aplink – modernu ir patogu. Dar žvelgdami į tuščią sklypą žinojome, kad čia pastatysime dar niekur nematytus pastatus – sukursime gyventojams išskirtines erdves ir pojūčius“, – sako nekilnojamojo turto projekto „Kaunorama“ vadovas Tadas Galminas.

Interjero dizainas / Organizatorių nuotr.

Pirkėjų požiūris: ir nuosavas būstas, ir perspektyvi investicija

Anot T. Galmino, klientai įvertino objekto išskirtinumą, todėl pirmame iš trijų dangoraižių laisvų apartamentų jau nėra. Šiuo metu vykdomos rezervacijos antrojo 16 aukštų pastato apartamentams, dangoraižio statybas planuojama visiškai užbaigti iki 2023 metų gegužės.

Mažiausių apartamentų plotas „Kaunoramoje“ prasideda nuo 44 kv. m., bendras projekto plotas užims 19 tūkst. kv. m. Visus tris projekto korpusus jungs požeminis parkingas, šalia sklypo taip pat bus įrengta ir antžeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Projekto vadovo teigimu, bendraujant su pirkėjais dalis jų atvirauja, kad apartamentus mato kaip ilgalaikę investiciją, o dalis – čia mato savo svajonių namus. „Kaunas atgimsta, atsinaujina, klesti. Naujos erdvės ir veiklos mieste traukia žmones. Kiekvienas gali pajusti, kad esame pažangių pokyčių dalis. „Kaunorama“ atveria galimybę geriausiu laiku gyventi geriausioje vietoje“, – įsitikinęs T. Galminas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA