Klaipėdą sudrebino Tarptautinės Aludarių dienos festivalis: ošė žmonių ir skonių jūra | Kas vyksta Kaune

Klaipėdą sudrebino Tarptautinės Aludarių dienos festivalis: ošė žmonių ir skonių jūra

/ Organizatorių nuotr.

Uostamiesčio švyturiai praėjusį šeštadienį švietė viena kryptimi – „Švyturys Brewery“ darykloje ir aplinkinėse gatvėse vyko tradicinis festivalis Tarptautinės aludarių dienos proga. Daugiau nei 8 tūkst. klaipėdiečių ir miesto svečių ne tik linksminosi pagal populiariausių šalies atlikėjų muziką, bet ir susipažino su alaus gamybos subtilybėmis bei daryklos paslaptimis, ragavo gardžiausius gatvės maisto patiekalus ir gaivinosi prie jų derančiais gėrimais.

„Aludarių dienos festivaliui mes ruošiamės visus metus. Dedame daug pastangų, kad mūsų svečiams grotų populiariausi muzikantai ir gardžiausi maisto bei gėrimų duetai. Tai pati didžiausia šventė mums, aludariams, todėl norime ja dalintis su visais, kuriems patinka gera muzika ir išskirtinis maistas. Po festivalio sulaukti tiek gerų atsiliepimų – pats didžiausias įvertinimas ir paskatinimas“, – sako „Švyturys-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Vakarėlį užkūrė gausybė žinomų vardų

Tūkstančiai Aludarių dienos festivalio svečių rinkosi „Švyturys Brewery“ darykloje ir aplinkinėse gatvėse, kur puikavosi išvis trys scenos.

Šventę pradėjo elektroninės muzikos didžėjus Tomas Boo, kurį sekė „Kaštonas“ bei humoristai Emilis Jokūbas, Domas Raibys. Festivalio atmosferą kaitino tokie atlikėjai kaip Monique, „Golden Parazyth“, „BA.“, „Solo Ansamblis“, „Kedrostubùras“, „Šventinis bankuchenas“, Lukas Pilkauskas, Rūta Mur, „Shishi“, „Palmės žiedas“ ir net iš Danijos atvykę „First Hate“.

Ant scenų lipo ir daugybės publikos aplodismentų bei juoko sulaukę sarkastiškieji stand-up humoristai Dominykas Klajumas su Paul de Miko. Sutemus miesto gatvėms ir įsižiebus žvaigždėms, šokių muzikos ritmu vėl kvietė trypti Tomas Boo, taip pat „Black Feeling“, Indré, Samanta ir „Pinigai“.

Duoklė ir pagarba aludarystės menui

Vienos dienos festivalyje liejosi ne tik muzika, bet ir skoniai. Alaus daryklos teritorijoje išsidėstė virš 15 gardaus gatvės maisto vagonėlių, maistą prie gėrimų derino ir paties „Švyturys BHouse“ gastrobaro virtuvės šefai.

Prie vasariškų poilsio erdvių laukė įvairių rūšių alaus degustacijos. Alaus mėgėjai būriavosi prie palapinių, kuriose buvo galima paragauti ne tik lietuvių eksperimentų, bet ir užsienio alaus daryklų kūrinių.

Taip pat dauguma nepraleido progos žvilgtelėti į alaus daryklos užkulisius bei legendines brandinamo alaus statines po stiklinėmis gastrobaro grindimis. Nuotaikingi gidai pasakojo, kaip vos keturi ingredientai virsta populiariausiu pasaulyje alkoholiniu gėrimu, taip pat su darykla ir alaus statinėmis susijusias istorines detales, supažindino su naujausiomis alaus gamybos technologijomis.

„Aludarių diena yra dar reikšmingesnė visiems, kurie domisi alaus kultūra ar istorija, išbando naujus skonius ir juos derina prie maisto. Šis festivalis, nors ir trunka vieną dieną, visapusiškai pagerbia aludarystės amatą. Mes juo labai didžiuojamės, juk aludaris – tai sena, garbinga, daug patirties, žinių ir kūrybinio bagažo reikalaujanti profesija“, – priduria R. Viršilas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA