E. Dragūnas vėl rėžė be užuolankų: koncertą surengsiu tada, kai užmušit A. Valinską ir atnešit man jo galvą | Kas vyksta Kaune

E. Dragūnas vėl rėžė be užuolankų: koncertą surengsiu tada, kai užmušit A. Valinską ir atnešit man jo galvą

delfi.lt 2022/07/16 17:56
Egidijus Dragūnas ir Arūnas Valinskas / DELFI nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Penktadienio vakarą socialiniame tinkle „Instagram” trumpą „live“ transliaciją surengęs „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas vėl neliko nepastebėtas – į skandalus vis įsisukantis atlikėjas į gerbėjo užduotą klausimą atsakė itin aštriai.

Nors transliacija nebuvo išsaugota „Instagram” paskyroje, E. Dragūno atsakymą spėjo užfiksuoti ir įamžinti internautai. Vėliau juo imta dalintis socialiniuose tinkluose.

„Kada koncertas?“ – transliacijos metu klausė E. Dragūno sekėjas.

„Koncas tada, kai užmušit Valinską b*** ir atnešit man jo galvą“, – atsakė muzikantas.

Delfi dėl itin aštrių E. Dragūno pasisakymų bandė susisiekti su Arūnu Valinsku, tačiau kol kas to padaryti nepavyko. Vos gavę jo komentarą straipsnį papildysime.

Delfi primena, kad konfliktas tarp E. Dragūno ir A. Valinsko įsiliepsnojo po „Sel“ lyderio prieštaringų pasisakymų karo tema. Tuomet A. Valinskas išplatino viešą kreipimąsi į žiniasklaidą, kuriame kvietė reaguoti į E. Dragūno skandalingus pasisakymus ir iš viso nieko apie jį nebeskelbti.

„Mielieji. Kreipiuosi į visas žiniasklaidos priemones – radijo stotis, TV kanalus, portalus ir t.t. Tiesiog prašau išimti iš savo grojaraščių, repertuarų, aprašomų naujienų tokį išgamą kaip Egidijų Dragūną – Selą. Pamirškime, kad jo nebebūtų mūsų gyvenimuose.

Tegul tie jo suknisti koncertai tampa praeitimi, kuri niekada nesugrįš. Jis yra absoliutus degradas, kuriam nekaltų vaikų žudymas yra pasaulio apsivalymas! Tai gal apsivalykime nuo jo paties. Mes be jo tos kūrybos kažkaip išgyvensime, jis be klausytojų ir žiūrovų koncertuose tikrai padvės. Ko nuoširdžiai jam ir linkiu“, – rašė A. Valinskas.

Dainininkas pasidalijo „Instagram” istorijų serija, kurioje atviravo, ką mano apie šių dienų įvykius Ukrainoje.

„Daugelis manęs klausia nuomonės, ką aš manau apie viską ir kodėl tyliu, kodėl nieko nepasakau. Mano nuomonė yra tokia: yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šaut į žvėrį, ir yra tie, kurie gali šaut į žmogų. Tai va tie, kurie ten sėdi ir šaudosi, vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegu jie ten b… šaudosi, aš už taiką“, – vaizdo įraše sakė Selas.

Tiesa, netrukus minimi įrašai buvo ištrinti.

Replikos papiktino ir žinomus žmones

Atlikėjo pasisakymai įsiutino ne tik daugybę socialinių tinklų vartotojų, bet ir garsenybių, scenos kolegų. Įrašu pasidalino TV laidų vedėja Indrė Stonkuvienė, dainininkas Justinas Jarutis. Vėliau E. Dragūnas teigė, kad jam paskambino buvęs jo vadybininkas Martynas Tyla ir pasakė, jog kilo ažiotažas.

Selas negailėjo keiksmažodžių J. Jaručiui ir teigė, jog pats Ukrainai paaukojo 50 tūkstančių eurų, tiesa, nepateikė jokių to įrodymų.

„Negaliu susilaikyti dėl šio žmogaus, visų pirma kaip mama, kaip žmogus, kuriam rūpi, kad nevyktų karas! Žūsta žmonės! Vaikai! Vyrai! Klausyti šio žmogaus vėpliojimų (ir nebejuokinga), gąsdina žmonių neadekvatumas. Sėdi sau, kelia taurę jis ir dar pasisako tokius š… – tikrai??? Natūralus planetos išvalymas?“, – pasidalindama vaizdo įrašu rašė I. Stonkuvienė.

Ji taip pat skatino nebepirkti bilietų į SEL koncertus ir užblokavo E. Dragūno instagramo paskyrą.

Vėliau socialiniame tinkle „Facebook” pasirodė ir muzikos pasaulio profesionalų raginimų muzikantams nebebendradarbiauti su Selu ir nebelipti drauge su juo į sceną.

Grupę SEL paliko jos nariai

Kitą rytą susivieniję muzikantai pareiškė atsisakantys koncertuoti su SEL.

„Po vakarykščių vadovo pasisakymų ir filmuotų video, mes – muzikantai – oficialiai pareiškiame, kad daugiau nebūsime grupės SEL dalimi. Pabrėžiame, kad visi iki vieno stipriai nepritariame Egidijaus komentarams (bei visiškai esam prieš kolegų atlikėjų žeminimą). Tiek būtų šiuo klausimu. #СлаваУкраїні“, – „Facebook” skelbė jau buvę E. Dragūno kolegos.

Po skandalo – jautresnis E. Dragūno tonas

Po kiek laiko E. Dragūnas paviešino kitus vaizdo įrašus, kuriuose sakė, kad nėra nei už rusus, nei už ukrainiečius, jog turi bičiulių tiek vienoje, tiek kitoje šalyje, ir viena, ko jis nori – tai taika. Šie vaizdo įrašai iš „Instagram” istorijų taip pat vėliau buvo pašalinti.

Vėliau Selas paviešino dar vieną „Instagram” istorijų įrašą, kuriame kreipiasi į „mielus tikrus žmones“: „Aš esu šoke nuo to, kas vyksta jau eilę dienų. Aš myliu Ukrainą, mano daug draugų šią minutę ten. Aš toks pat, kaip ir jūs. Dievas mato, kaip aš išgyvenu. Aš pergyvenu už mus visus. Aš pergyvenu už Lietuvą, kaip ir jūs visi. Tai, kas vyksta, yra tragedija.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA