Neveronyse bus statoma nauja gimnazija | Kas vyksta Kaune

Neveronyse bus statoma nauja gimnazija

Neveronių dabartinė gimnazija / KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybė yra pasiryžusi pastatyti naują Neveronių gimnazijos pastatą su šiuolaikiniais kabinetais, sporto sale ir laisvalaikio erdvėmis. Ankstesnių senojo pastato rekonstrukcijos projektų atsisakyta. Apie tai vietos bendruomenę ketvirtadienį informavo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Ugdymo įstaiga 1993 metais buvo įkurdinta AB „Neveronių šiltnamiai“ administracinėse patalpose ir jau seniai neatitinka laikmečio reikalavimų.

Kaip rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai, atnaujinusi stadioną ir sporto aikštyną, Kauno rajono savivaldybė kartu su bendruomene ieškojo sprendimų – buvo parengti net trys gimnazijos pastato rekonstrukcijos projekto variantai.

„Šiandien matome, kad nė vienas jų neatitinka nei jūsų, nei mūsų lūkesčių. Neveronių gimnazijos auklėtinių pasiekimai yra geriausi Kauno rajone, todėl bendruomenė nusipelnė šiuolaikinės ugdymo įstaigos“, – kalbėjo meras.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius informavo, kad plėtros galimybės atsirado po to, kai savivaldybei pavyko nupirkti greta esantį sklypą.

„Jau pasirašyta sutartis su projektuotojais, kitąmet bus galima kloti pamatus, o iš specialistų sudaryta darbo grupė kontroliuos darbų eigą“, – tvirtino direktorius.

Senasis gimnazijos pastatas taip pat bus atnaujintas ir pritaikytas bendruomenės reikmėms.

Neveroniškių savivertę kelia ne tik geri gimnazijos auklėtinių pasiekimai, bet ir etnografinis ansamblis „Viešia“, festivalis „Neveronių naktys“, kūrybiškai puošiamos kalėdinės eglutės ir bendruomenės užmojai apleistus tvenkinius paversti pavyzdine poilsio zona.

Neveronių seniūnei Aldonai Petkevičienei ir bendruomenės centro pirmininkui Laimonui Teresai norėtųsi dar labiau suaktyvinti augančios gyvenvietės kultūrinį gyvenimą, sparčiau tvarkyti viešąsias erdves ir, žinoma, gerinti infrastruktūrą.

Neveronys kūrėsi pelkėtoje vietovėje, todėl čia greitai aižėja kelių danga, o sklypus semia lietaus vandenys. Kitas vietos gyventojų galvos skausmas – gyvenvietę kertanti tarptautinė geležinkelio magistralė „Rail Baltica“ ir su jos infrastruktūros plėtra susiję projektai.

Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Jurgita Rakauskaitė informavo, kad UAB „Giraitės vandenys“ Neveronyse projektuoja naują siurblinę, kuri padės spręsti nuotekų šalinimo ir lietaus vandens surinkimo klausimus. Jau kitąmet prie centralizuotų nuotekų tinklų bus galima prijungti 40 namų.

V.Makūnas tvirtino, kad rugsėji mažiausieji neveroniškiai įžengs į atnaujintas vaikų darželio patalpas, vyksta greta esančios Bijūnų gatvės rekonstrukcijos darbai.

Neveronis kerta regiono keliai. Kai kuriuos jų, pavyzdžiui Krašto gatvę, jau pavyko sutvarkyti. O štai Keramikų gatvės būklė apverktina.

„Ši gatvė neturi šaligatvių ir yra nesaugi. Esame pakvietę susisiekimo ministrą Marių Skuodį, su kuriuo aptarsime regioninių kelių problemas, kurios ypač aktualios Karmėlavos ir Neveronių seniūnijoms“, – kalbėjo meras.

Vienas būdų spręsti įsisenėjusias problemas – perduoti dalį regioninių kelių savivaldybės žinion. Kauno rajono savivaldybė jau yra pateikusi tokių gatvių sąrašą, bet perdavimo procedūros užtrunka. Kitas būdas – ieškoti teisinių galimybių savivaldybei ir Lietuvos automobilių kelių direkcijai (LAKD) kartu juos tvarkyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA