Prastos prognozės savaitgaliui: debesys atneš lietų į beveik visus Lietuvos regionus | Kas vyksta Kaune

Prastos prognozės savaitgaliui: debesys atneš lietų į beveik visus Lietuvos regionus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį per Lietuvą keliaus atmosferos frontas. Ankstyvą rytą jis jau sukiosis ties pajūriu ir Žemaitija, dieną slinks rytinio šalies pakraščio link. Tad trumpi lietūs lankysis daugelyje rajonų, kai kur jie bus itin intensyvūs ir gausūs. Kai kuriose vietovėse lietų lydės ir perkūnija bei stipresni vėjo sustiprėjimai. Stiprokas vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, kai kur jo gūsiai sieks 15-18 m/s., praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Prie jūros oras šils iki 18-20 laipsnių. Žemaitijoje ir pietvakariniame šalies pakraštyje, kur lis ilgiausiai ir gausiausiai, termometrai rodys 16-19 laipsnių. Pietų Lietuvoje lis mažiausiai, saulė palepins dažniau ir temperatūra kils aukščiau, iki 19-21 laipsnio.

Šeštadienio naktį lietaus debesys apims vakarinius ir šiaurinius rajonus, intensyviau palis pajūryje ir Vakarų Žemaitijoje, kai kur čia griaudės ir žaibuos. Pietvakarių vėjas ryto valandomis pajūryje gūsiuose sieks 15-16 m/s. Temperatūra spės pažemėti iki 9-14, Kuršių nerijoje bus apie 16 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną trumpos liūtys su perkūnija užsuks beveik į kiekvieną Lietuvos regioną. Gausiau palis centriniuose ir šiauriniuose rajonuose.

Vėjas suksis iš vakarų, šiaurės vakarų, šalies vakaruose vietomis gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra įdienojus vėl kils iki 16–21 laipsnio.

Kaune temperatūra šils iki 18-19 laipsnių, tačiau įdienojus atvės iki 13-15 laipsnių ir pasirodys lietus. Pūs pietvakarių vėjas, 3-4 m/s.

Sekmadienį taip pat daug kur prognozuojami trumpi lietūs, kai kur su perkūnija. Naktį lietus intensyvesnis bus ties pietiniais, dieną ties vakariniais rajonais. Vėjas ir toliau pūs iš vakarų, šiaurės vakarų, rims iki apysmarkio. Temperatūra naktį pažemės iki 7-12, pajūryje 13-15 laipsnių šilumos, dieną sulauksime vos 15-19 laipsnių.

Pirmadienį virš mūsų šalies pradės stiprėti aukštesnio slėgio laukas.

Vietomis praslinks trumpas lietus, kai kur galima perkūnija. Vakarų, pietvakarių vėjas apsilps jau iki vidutinio. Temperatūra numatoma keliais laipsniais aukštesnė nei sekmadienį: naktį 9–14, dieną 17–22 laipsniai šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA