Vilniaus „Hilton“ viešbučio projektą Matijošaičiai ketina parduoti dar šiemet | Kas vyksta Kaune

Vilniaus „Hilton“ viešbučio projektą Matijošaičiai ketina parduoti dar šiemet

delfi.lt / Vytautas Budzinauskas 2022/07/14 17:29
DoubleTree by Hilton / Organizatorių vizualizacija

Vilniaus centre pradėtam statyti, bet vėliau sustabdytam „Hilton“ viešbučio projektui ieškoma pirkėjų. Kaip „Delfi“ komentavo „Vičiūnų grupės“ ir specialiai projektui skirtos įmonės „Rinktinės investicijos“ vadovas Šarūnas Matijošaitis, tai tikimasi padaryti šiais metais.

Pirmasis naujieną apie planus parduoti projektą trečiadienį paskelbė portalas „vz.lt“.

Š. Matijošaitis „Delfi“ ketvirtadienį patvirtino, kad objektas parduodamas, bet nedetalizavo, ar sulaukta investuotojų.

„Yra susidomėjimas šiuo metu, tai parduodame (…). Vyksta pardavimo procesas“, – kalbėjo Š. Matijošaitis.

Paklaustas, kokios priežastys lėmė sprendimą parduoti „DoubleTree by Hilton“ projektą, jis teigė, kad taip nuspręsta matant paklausą.

„Nieko neatsitiko, tiesiog gyvenimas. Matome, kad yra poreikis iš išorės, nusprendėme pasinaudoti ta proga. Mes ir daugiau tų objektų turime, kurie ir gulėję, ir su leidimais, ir taip toliau. Tai tiesiog nusprendėme dalį jų parduoti“, – sakė Š. Matijošaitis.

Sumų, kurių tikisi iš projekto pardavimo, jis neatskleidė. Kartu neatmetė galimybės, jog bus parduodama ir įmonė „Rinktinės investicijos“.

„Ji atskira (nuo grupės – red.) projektinė įmonė. Tai taip, tikriausiai, kad su ja ir parduosime. Ta įmonė nieko prieš tai neveikusi. Manau, pirkėjui tai irgi yra aktualu, kad su projektine įmone. Spręsime dar, dėliosime. Priklausys nuo pirkėjo norų“, – sakė verslininkas.

Jo manymu, projekto pardavimas turėtų įvykti dar šiemet.

„Žinote, parduoti daiktą neužtrunka metų. Čia ne verslus parduoti. Bet kokiu atveju manome, kad šiemet užbaigsime. Dar pakankamai daug laiko yra iki šių metų pabaigos“, – kalbėjo Š. Matijošaitis.

„Delfi“ praėjusių metų spalį rašė, kad panašu, jog komplekso Rinktinės g. 2 atidarymas vėluos bent 2 metais, nors anksčiau planuota, jog jis bus užbaigtas 2020 metais.

Praėjusių metų rudenį skelbta, kad dešiniajame Neries krante prie Karaliaus Mindaugo tilto įsikūrusiame Energetikos ir technikos muziejuje baigiami 1 tūkst. kvadratinių metrų ploto požeminės ekspozicijos statybų darbai.

Š. Matijošaitis tąkart sakė, kad nuo jų tolimesnės eigos priklausys ir šalia statomo viešbučio statybos užbaigimas.

„Šio komplekso statybos yra labai tampriai susiję su šioje vietoje perstatomu Energetikos ir technikos muziejumi“, – „Delfi“ tuomet kalbėjo Š. Matijošaitis.

Savo ruožtu viešbučio generalinio rangovo „Panevėžio statybos tresto“ atstovai situacijos apskritai nekomentavo.

„Pagal sutartį su užsakovais negalime komentuoti objekto situacijos“, – tąkart nurodė jie.

Kaip skelbta, į 4 žvaigždučių, 174 kambarių viešbutį „Vičiūnų grupė“ ketino investuoti daugiau nei 30 mln. eurų. Antrajame Vilniaus „Hilton“ taip pat turėjo įsikurti konferencijų ir SPA centrai, baseinas bei restoranas. Pirmasis „Hilton Garden Inn Vilnius City Centre“ duris pravėrė 2019 metais.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA