Įpykęs kaunietis šoko aiškintis su „Kauno švaros“ žolės pjovėjais | Kas vyksta Kaune

Įpykęs kaunietis šoko aiškintis su „Kauno švaros“ žolės pjovėjais

Kaunietis kreipėsi į „Kas vyksta Kaune“ redakciją norėdamas paviešinti konfliktą su UAB „Kauno švara“ žolės pjovėjais. Anot gyventojo, jau ne pirmas kartais, kai jis pastebi, jog pjaunant žolę esą apdergiami ir apgadinami kiemuose stovintys automobiliai. Mašinos aptaškomos žolėmis ir apdaužomos nuo trimerio atšokusių akmenukų. Karštą pokalbį su darbininku inicijavęs kaunietis tikisi, jog ateityje darbai taip atliekami nebus.

„Jau ketvirti metai iš eilės vis kariauju su UAB „Kauno švaros“ žolės pjovikais. S. Žukausko g. tarp 25 ir 27 namo pjaudami su trimeriais aptaško mašinas net iki pusės, jei priekiu pastatyta mašina, tai net langus aptaško. Pjaunant taip ne tik žolė taškosi, bet ir akmenukai į mašinas daužosi. Galėjo nupjauti su traktoriuku, su kuriuo žolė taip nesitaško, bet to nepadarė“, – apie besitęsiančią problemą pasakojo skaitytojas.

„Kai filmavau ir aiškinomės, kodėl taip daro, tai darbininkas teigė, kad neturi žmonių ir taip dirba visame mieste. Dar pareiškė, kodėl mašinas žmonės taip stato, nors automobiliai aikštelėje stovi tvarkingai. Sako, nieko nesugadinom, o jie mašinas apdergia ir palieka, neva nusiplaus“, – susidūrimą su „Kauno švaros“ darbininkais nupasakojo kaunietis.

„Pernai kalbėjau su jų valdžia, tai irgi sakė, kad žmonių trūksta, kad atsiprašo ir taip daugiau nebus, bet ir vėl tas pats vyksta. Norėčiau paviešinti, kad būtų saugomas kitų gyventojų turtas. Šitas darbininkas bent mandagus, nesiuntinėjo, kaip pernai metais vienas, kuriam pasakiau žiūrėt, kaip pjauna.

Nupjovę žolę jos nesutvarko, palieka mėtytis ant takų ir automobilių, tai ar taip turi būti tvarkomi kiemai? Žolė ištisai peraugus, o kai pjauna, tai belenką daro. Nepagalvokit, kad šitas kiemas išskirtinis, pjauna priešais, o ten mažiau žolės, tai į mašinas žvyro paduoda. Gailiuosi, kad nenufilmavau, kaip akmenys į mašinas nuo trimerio skrieja. Pyktis paėmė, kad kitų turto taip nesaugo, o pasiteisinimas – neturi galimybių kitaip pjaut“, – toliau apie pjaunamos žolės kieme ypatumus kalbėjo vyras.

„Pernai kelių automobilių savininkai, pamatę tokį vaizdą, keikėsi ir sakė užvers skundais, bet ar padarė taip, nežinau. Ar atsakys „Kauno švara“ už apgadintus automobilius, tai čia klausimas“, – domėjosi kaunietis.

Situaciją naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pakomentavo UAB „Kauno švara“ atstovas Jonas Tumpa.

„Kauno švara“ iš viso prižiūri virš 150 daugiabučių namų teritorijų (daugiabučių kiemų priežiūra – mūsų papildomai teikiama paslauga), įskaitant ir paminėtus S. Žukausko g. 25, 27 ir 29 namus. Vieni darbuotojai nupjauna žolę, nugeni gyvatvores, o kiti prižiūri keliukus, žaliuosius plotus ir t. t. Tiesa, žolės nesurenkame – ją paliekame kaip natūralią trąšą.

Jūsų atsiųsta nuotrauka daryta penktadienį, iškart po žolės pjovimo. Kiemsargė, prižiūrinti šių trijų namų teritorijas, dar tą pačią dieną spėjo nuvalyti takelius ir sutvarkyti viso 29 namo bei didžiąją dalį 27 namo teritorijos. Likusią 27 namo ir visą 25 namo teritoriją pabaigė tvarkyti šiandien, pirmadienį“, – teigė „Kauno švaros“ atstovas.

„Visuose mūsų prižiūrimų daugiabučių namų kiemuose žolė pjaunama vieną kartą per mėnesį arba dažniau, atsižvelgiant į oro sąlygas. Visgi, yra namų, kurie užsisakę mūsų žaliosioms atliekoms skirtus konteinerius – tokiu atveju nupjautą žolę surenkame ir išvežame. Tuo tarpu automobilių stovėjimo problema aktuali ne tik Kauno, bet ir visų kitų Lietuvos didmiesčių miegamųjų rajonų kiemuose.

Dėl ribotų stovėjimo vietų gyventojai automobilius palieka ne tik išasfaltuotose aikštelėse, tačiau ir ant žaliųjų plotų (tam tikrais atvejais visą mašiną, o tam tikrais – tik dalį jos). Daugelis paliekamų transporto priemonių retai naudojamos, todėl net ir su perspėjamaisiais raštais ir kelio ženklais sunku laikinai „išprašyti“ šias motorines priemones (galimi darbai: aikštelės asfaltavimas ir kiti gerbūvio darbai, kelkraščių valymas, techninio transporto privažiavimas prie konteinerių aikštelių ir t. t.)“, – apie darbininkus pasitinkančias problemas komentavo J. Tumpa.

„Mūsų darbuotojai didesnius žaliuosius plotus nušienauja su traktoriais, o sunkiau prieinamas vietas (pvz. šalia užstatytų automobilių) nupjauna su trimeriais. Po šių darbų, kaip jau minėjau, kiemsargė nupučia žolę su lapų pūtikliu arba nuvalo su šluota. Jeigu pasitaikytų toks atvejis, kad mūsų darbuotojas kažką sugadintų, žinoma, mes kompensuotume padarytą žalą. Visgi, šį šienavimo sezoną dar neturėjome jokio incidento, todėl tikimės, kad jo taip ir neturėsime“, – užtikrino UAB „Kauno švara“ atstovas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA