Latino-balkano šėlsmą kurstantis „Opsa Dehëli“ atkeliauja į Kauną | Kas vyksta Kaune

Latino-balkano šėlsmą kurstantis „Opsa Dehëli“ atkeliauja į Kauną

/ Organizatorių nuotr.

Pasaulio muzikos festivalis „Pasaulis skamba“ jau įpusėjo ir smagų muzikos ir šokių vakarą žada „Opsa Dehëli“ kolektyvas iš Prancūzijos, jungiantis romų giesmes ir laukinės lotynų kumbijos garsus į nesibaigiantį šėlsmą.

Kolektyvas susibūrė Bordo mieste sociokultūrinių studijų metu ir jau šeštus metus gastroliuoja po Europą. Grupę sudaro net 12 muzikantų, kurie dainuoja, groja mušamaisiais instrumentais, būgnais, klarnetu, kontrabosu, bosu, gitara, smuiku, trimitu, plieniniais būgnais ir kt. Gausus muzikantų ir instrumentų būrys leidžia žongliruoti garsais ir stiliais (mambo, kumbija), o muzikinė kelionė skrieja aplink pasaulį – nuo Lotynų Amerikos iki Pietryčių Europą, rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Sujungdami kartais siautulingus, kartais ramius, tačiau visada svaiginančius kūrinius, „Opsa Dehëli“ siūlo muzikaliai ir vizualiai išbaigtą pasirodymą, o besimėgaudami savo pačių atliekama muzika šį malonumą visada perduoda publikai. Skirtingi grupės nariai spindi virtuoziškumu atlikdami įmantrius solo, kurie organiškai įsikomponuoja į nuoseklią, bet dinamišką aranžuotę.

„Opsa Dehëli“ muzika įgauna visai kitokią prasmę klausant gyvai – muzikantai kurdami garsus juos skleidžia su perteikia su neišdildomomis emocijomis. Spalvinga „Opsa Dehëli“ muzika įtraukia į nesibaigiančią šventę – tad ruoškitės, nes šis klajoklių orkestras yra visada pasiruošęs atiduoti maksimumą savo publikai ir ribų nepripažįsta.

Koncertai Kaune:

liepos 12 d., 19 val. „LAUKAS“

liepos 16 d., 19 val., Rokų laisvalaikio salėje – NEMOKAMAI

Koncertas Kaune yra „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos dalis.

Daugiau informacijos: www.gmgyvai.lt

Bilietai: www.bilietai.lt bei renginio metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA