Kauno centre užfiksuotas keturvietis „Bolt“ paspirtukas | Kas vyksta Kaune

Kauno centre užfiksuotas keturvietis „Bolt“ paspirtukas

/ V. Vikutausko nuotr.

Kaune itin populiariais elektriniais paspirtukais naudojasi ne vienas miestietis, tačiau kartais norėdami sutaupyti, žmonės paspirtukus naudoja ne taip saugiai. Vienas Kauno fotografas užfiksavo, kaip „Bolt“ paspirtuku važiuoja net keturi jaunuoliai.

„Ekonomiškai taip“, – komentavo komišką vaizdelį užfiksavęs fotografas Vikas Vikutauskas.

Griunvaldo gatve važiuojančius jaunuolius užfiksavo šį šeštadienį, tiesa, daugelis komentatorių juokavo, kad kaip ant vieno paspirtuko keliauja, taip ir su vienu talonėliu į priimamąjį keliaus.

Tiesa, „Bolt“ prieš porą mėnesių informavo, jog jų tranpsorto priemonėse nuo šiol veiks išmani svorio nustatymo sistema, kuri atpažins, kai paspirtuku važiuoja daugiau nei vienas asmuo.

Pirmas pasaulyje toks saugumo sprendimas fiksuoja staigų keleivio svorio pokytį ir išsiunčia vartotojui perspėjančią žinutę platformos programėlėje.

„Keliauti vienu elektriniu paspirtuku dviese – tikrai nėra gera mintis. Tą draudžia ir Kelių eismo taisyklės, tačiau dauguma atvejų nutinka greičiau dėl nežinojimo nei piktybiškai. Be to, užkrečiamas gali būti ir blogas pavyzdys kelyje, o sudrausminti tokius eismo pažeidėjus pavyksta ne taip dažnai. Nuo šiol, draugišką perspėjimą „Bolt“ programėlėje gaus kiekvienas, sumanęs ant paspirtuko priimti keleivį“, – tvirtino Eimantas Balta, „Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse.

Toks keliavimo būdas gali būti pavojingas tiek transporto priemonės naudotojams, tiek kitiems eismo dalyviams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA