Kalniečių parko skaitykla kviečia į literatūrinius piknikus ir nemokamus jogos užsiėmimus | Kas vyksta Kaune

Kalniečių parko skaitykla kviečia į literatūrinius piknikus ir nemokamus jogos užsiėmimus

Organizatorių nuotr.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia lankytis Kalniečių parke veikiančioje vasaros skaitykloje. Šioje kupole įrengtoje bibliotekoje galima rasti daugiau kaip 700 įvairių žanrų knygų vaikams ir suaugusiems, kurias galima skaityti vietoje arba skolintis į namus. Čia taip pat galima pavartyti naujausią spaudą, naudotis nemokamu internetu, žaisti stalo ir lauko žaidimus.

Skaitykla įrengta prieš keletą metų atnaujintame, kauniečių pamėgtame Kalniečių parke. Tai – pirmoji tokia lauko biblioteka Kaune. Ši nauja ir netradicinė kultūros erdvė suteikia galimybę miestiečiams gauti kokybiškas kultūros paslaugas ne tik Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos skyrių ir padalinių patalpose, bet ir viešose miesto erdvėse.

Kalniečių parko skaitykloje organizuojami įvairūs renginiai ir edukacijos. Kiekvieną liepos pirmadienį čia vyksta literatūriniai piknikai „Meilės istorijos parke“, kuriuose skaitytojai kviečiami susitikti ir apie knygas kalbėtis su lietuviais meilės romanų autoriais.

Pirmajame piknike dalyvavo Irena Buivydaitė, Jolanta Vilkevičiūtė ir Asta Jolanta Miškinytė. Kituose renginiuose dalyvaus Ignė Ale, Eglė Zakaraitė (Kijevič), Giedrė Pūrienė, Kamilė Birgė, Lavisa Spell, Julius Berger. Daugiau informacijos apie „Meilės istorijas parke“ ir tikslią piknikų programą galite rasti čia.

Kalniečių parko skaitykla / Organizatorių nuotr.

Atsipalaiduoti ir praleisti šiltus vakarus parke drauge dainuojant vasariškas liaudies dainas Kalniečių parko skaitykloje kviečia grupės „Kadujo“ narės Ramunė Balčiūnienė ir Laura Lukenskienė. Jų liepos 12 ir 26 d. 18 val. vedamų pasidainavimų dalyviai lavins balsus, dainuos vasaros laikotarpio liaudies dainas ir sutartines, vaišių ir kitas mėgstamas liaudies dainas. Daugiau informacijos čia.

Kalniečių parko skaitykloje taip pat vyksta ir nemokami jogos užsiėmimai. Liepos mėnesį mankštos vyks 7, 13, 14 ir 28 d. 18 val. Jos taip pat bus tęsiamos rugpjūtį ir rugsėjį. Daugiau informacijos čia.

Skaitykla Kalniečių parke veiks visą vasarą, o esant geroms oro sąlygoms, iki pat rugsėjo pabaigos.

Skaityklos vieta – šalia lauko treniruoklių aikštyno. Darbo laikas: I–V 10–19, VI 11–15.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA